НОВИНИ


БККФ награди най-добрите каратеки за 2016 година

BKKF

Българската карате киокушин федерация (БККФ) отличи най-добрите каратеки за изминалата година. На специална церемония в петък бяха раздадени майсторски степени на състезателите с най-много постижения през 2016 г. и на тези, които имат най-големи заслуги при развиването на карате киокушина у нас.

Специалната награда „Заслужил майстор на спорта“ отиде при световния шампион в абсолютна категория - Захари Дамянов. Захари е многократен национален шампион, четирикратен първенец от Европейското първенство в категория над 90 кг, четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк, откъдето има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

Трите “златни“ момичета на БККФ – Моника Димитрова, Валерия Лозанова и Любомира Николова, които спечелиха първи места на Петото открито световно първенство по карате киокушин в началото на декември във Варна, пък бяха отличени със степени „Майстор на спорта“. Такива награди получиха и Николай Атанасов, Кристиян Дойчев, Йордан Йорданов и Пламен Добрев.

За кандидат-майстори на спорта бяха определени Никола Кючуков, Жасмина Янчева, Михаил Парков, Стоян Илчев, Димитър Димитров, Светослав Стойков и Мария Чепилова.

Награждаването на най-добрите каратеки се провежда за трета поредна година. По този начин БККФ благодари на състезателите, които са прославили страната ни с многобройните си медали от различни европейски, международни и световни първенства по карате киокушин и са двигател в развитието на бойното изкуство у нас.

BKKF
 

 

Каратеките ни спечелиха три златни медала на световното по карате киокушин

BKKF

Моника Димитрова (50 кг) , Валерия Лозанова (55 кг) и Любомира Николова (60 кг) са новите златни момичета на България. Те спечелиха три златни медала на Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки – Кумите, във възрастовата група 16-17-годишни. Първенството, което бе организирано от Българската карате киокушин федерация, се проведе на 3 и 4 декември във Варна и в него участваха близо 700 състезатели от 33 държави.

Моника и Валерия се изправиха срещу рускини за първото място, а Любомира успя да победи момиче от Казахстан и спечели златото. Успехът на трите ни момичета вдигна на крак цялата публика в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

От 16-17-годишните Сара Иванова (65 кг) спечели сребърен, а Иван Попов (+65 кг) стана втори сред младежите в категория 14-15 години .

Бронзовите ни медалисти в категория 16-17 години са Стоян Илчев (65 кг), Кристиян Станков (75 кг). От 14-15 годишните ни състезатели Мария Чепилова (+ 60 кг), Васил Димитров (+65 кг) и Никола Кючуков (+65 кг) спечелиха бронз, а Жасмина Янчева (50 кг) се класира на трето място в категория 12-13 години.Отборът ни по карате киокушин се завърна от Европейското първенство по бойното изкуство за мъже и жени в Холандия

Отборът ни по карате киокушин се завърна от Европейското първенство по бойното изкуство за мъже и жени в Холандия, което се организира от Световната киокушин федерация (KWF), със седем медала.

Два от тях са сребърни, а останалите пет бронзови и родната делегация определи представянето ни като добро, защото конкуренцията е била смазваща. Михаела Иванова и Кристиян Дойчев бяха много близо до титлата, но останаха със сребърни медали. Иванова дори завърши финалния двубой със счупен нос.

"Мисля, че това е много добро класиране за нас. Отборът е сравнително млад и тепърва ни предстоят големи победи. Имахме възможността за златен медал, но нямахме късмет. Съдбата не беше с нас", каза треньорът Захари Дамянов.

За сребърния медалист Кристиян Дойчев състезанието е било изключително тежко. "Загубих от руснак на финала. Преди това играх пет срещи, които бяха трудни и тежки", заяви той.

Водачът на делегацията Христо Трайков пък добави: "Състезанието беше много тежко. Имаше 426 участници от 26 държави и все пак нашите хора се представиха много добре".

С бронза пък останаха Христо Георгиев, Йордан Йорданов, Беркджан Шен, Георги Дойчев и Димитър Димитров.

Следващото състезание, на което родната федерация ще бъде домакин, ще се проведе на 3 и 4 декември във Варна.

BKKF

BKKF

BKKF

BKKF

Световна купа за юноши и девойки „Dream Cup World“ – Унгария

На 22.10.2016 г. В гр. Будапеща, Унгария се проведе Световна купа по карате киокушин за младежи. Участие взеха близо 300 бойци от 14 държави.

Българска Карате Киокушин Федерация бе представена от 20 състезатели, като нашите лъвчета успяха да завоюват 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Иван Попов /Бургас/ е Шампион на тежката категория при юношите младша възраст /2001 -2000 година/. В същата възраст, но до 70 кг., Валентин Вълчанов /Бургас/ е бронзов медалист. В старшата възраст /1999 -1998 г/ Стилиян Петков /Русе/ и Кристиян Станков /Бургас/ са златни медалисти, Моника Димитрова /Бургас/ и Любомира Николова /Шумен/ са вицешампионки, а Доника Желязкова /Стара Загора/ е бронзова медалистка.

Останалите състезатели Мария Чепилова /Самоков/, Мартина Хаджийска /Самоков/, Анна Бондарева /Габрово/, Валерия Лозанова /Габрово/, Сара Иванова /Бургас/, Мариела Любенова /Левски/, Виктория Наскова /Нови Пазар/, Алекс Вълев /Габрово/, Ивайло Маринов /Бургас/, Михаил Парков /Чирпан/, Кристиян Барбов /Русе/, Васил Димитров /Садово/ и Стоян Илчев /Бургас/ дадоха всичко от себе си, но останаха без медали.

Треньори на отбора бяха Иван Иванов и Живко Андреев, а доктор – Стоян Стаматов.

Това състезание бе една от проверките в процеса на подготовката за голямото събитие. България ще бъде домакин на Петото Световно първенство на KWU за младежи и девойки /12-17 г./, което ще се проведе на 3-4 декември в гр. Варна.BKKF

BKKF


Международна Купа „Варна“

На 22.10.2016 г. в Двореца на културата и спорта в гр. Варна се проведе Международна купа „Варна“ по карате киокушин за юноши и девойки – младша и старша възраст, кадети до 21 годишна възраст и мъже шинкен-шобу. Участие взеха състезатели от Гърция и 23 български клуба в 15 категории.

По време на откриването на състезанието Сенсей Николай Рачев връчи новите черни пояси, които бяха защитени на традиционния летен лагер в Камчия пред Канчо Рояма.

Докато титулярният отбор защитаваше името на България на Световната купа в Унгария, тук битката беше за свободните места в категориите за предстоящото 5-то Световно първенство на KWU за младежи и девойки /12-17 г./, което ще се проведе на 3-4 декември в гр. Варна.

Боевете бяха много оспорвани и често се решаваха с максимален брой продължения или с оценка вазаари, или ипон. За най-технични състезатели бяха определени Христиана Димитрова от „Катана“ – гр. Велико Търново и Лъчезар Палачоров от „Аскен“ – гр. Стара Загора.

Наградите за най-висок боен дух бяха заслужени от Димитра Поулаки и Милтиадос Поулакис от Гърция.

За най-добър съдия бе определена Даниела Динева.

Отборен първенец е „Киокушин“ – гр. Шумен с 4 златни, 2 сребърни и 2 златни медала.

Скоро ще бъде определен и съставът на българския отбор за Световното първенство.BKKF

BKKF

BKKF

BKKF

Юношеския Националният отбор на BKKF ще вземе участие в Отвореното международно първенство на Унгария

Юношеския Националният отбор на Българската карате киокушин федерация ще вземе участие в Отвореното международно първенство на Унгария, което ще се проведе на 22.10 в Будапеща.
При юношите старша възраст /родени 1998 и 1999 г./ нашите представители са Стилян Петков, Михаил Парков и Стоян Илчев (65кг), Ивайло Маринов (70кг) и Кристиян Станков (75 кг). В тази възраст при момичетата са Моника Димитрова (50 кг), Любомира Николова (60 кг), Доника Желязкова и Сара Иванова (+ 60 кг).
Във възрастовата група 2000 – 2001 г. при юношите са Иван Георгиев (55 кг), Кристиян Барбов (60 кг), Алекс Вълев (65 кг), Валентин Вълчанов (70 кг), Васил Димитров и Иван Попов (+ 75 кг). В дамската надпревара ще видим Валерия Лозанова, Виктория Наскова (55 кг), Анна Бондарева, Мариела Любенова, Мартина Хаджийска и Мария Чепилова (+ 55 кг). Треньори на отбора Иван Иванов и Живко Андреев. Лекар е д-р Стоян Стаматов.

Над 50 души взеха участие в есенния съдийски семинар на БККФ

Над 50 души взеха участие в есенния съдийски семинар на БККФ от  9ти до 11ти септември, на който домакин бе СКК "Киокушин" - гр. Шумен
Първият ден бе определен за теория, като целта на занятието бе да се припомнят основните положения в състезателния правилник. Дискутира се върху различни аспекти на съдийската работа в международните организации.
Вторият ден започна с изкачване на 1300те -стъпала до паметника "Създатели на българската държава", а след това бе проведена практическата част, в която бяха разгледани спорни ситуации от изминали вече състезания. Всички съдии неколкократно бяха на татамито и отсъждаха импровизирани срещи. За това помогнаха бойци от СК "Киокушин" - гр. Шумен, които в продължение на час играха спаринги симулирайки състезание.
Вечерта се проведе извънредно общо събрание на членовете на БККФ, на което бяха приети три нови клуба - СК "Нихонто" - гр. Варна - с ръководител Захари Дамянов, СК "Киокушинкан-Несебър" - гр. Несебър с ръководители  - Тихомир Петров и Георги Василев  и СК "Доджо" - гр. Силистра с ръководител - Станимир Михалев , с това клубовете на БККФ вече наброяват 42.
Ударно стартира и новият състезателен сезон - на 17 септември в гр. Велико Търново ще се проведе Национален Турнир за Купа "Царевец" - за деца до 12 и до 14 години. На 1ви октомври за първи път гр. Перник ще бъде домакин на състезание по карате Киокушинин - за деца до 8 и д 10 години - кумите. По същото време в Лондон - част от мъжкият и женският национален отбор ще се бори за медали на Откритото Първенство на Великобритания . Очаква се много силно състезание, в което са заявили участие много призьори от световни и европейски първенства. Седмица след това град Габрово е домакин на Държавното първенство за мъже и жени, следва Купа Черно Море в град Варна на 22.10 за юноши, девойки, кадети до 21години и мъже шинкен-шобу. По същото време  част от националният младежи отбор ще вземе участие  в силен турнир в Унгария.
Усилено тече и подготовката за 5то Световно Първенство за деца, юноши и девойки от 12 до 17 години на което организатори са Българска Карате Киокушин Федерация и Международния Киокушин Съюз /KWU/, което ще се проведе в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в град  Варна на 3 и 4 декември.


BKKF

BKKF880 участници се събират на 10-я юбилеен лагер на БККФ

За десета поредна година Българска Карате Киокушин Федерация е домакин на Международен технически лагер, който ще се проведе от 03.07 до 10.07.2016 г. в курортен комплекс „Камчия”.
В юбилейното издание, което БККФ организира заедно със Световния Киокушин Съюз /KWU/ ще вземат участие 880 каратеки от различни международни организации /KAN, WKO, IBK, IFK/ и 13 държави - България, Япония, Азербайджан, Русия, Беларус, Украйна, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Словения, Франция, Полша и Сърбия.
Тазгодишното издание съвпада с 40-та годишнина от навлизането на киокушина в България, като събитието ще бъде отбелязано с мемориален международен турнир за юноши и девойки в последните дни на лагера.
Специално за събитието у нас пристига японска делегация, водена от канчо Хацуо Рояма.

GermanyКристиян Дойчев продължи с успешното си представяне и днес - победа с единодушно съдийско решение на полуфинала.

Съперникът му за финала -Георги Валентинов, не можа да продължи заради аркада и така Крис е шампион в категория до 81 кг на Държавния Личен Шампионат по бокс за мъже в гр Ямбол. Равносметката за един месец - Шампион на Япония по карате, Бронзов медалист на Европейското по карате киокушин и Държавен Шампион по бокс.

Националът по киокушин Кристиян Дойчев продължава с успешното си представяне по света и у нас.

Преди месец нашият състезател спечели убедително отвореното първенство на Япония по карате киокушин-кан. През миналата седмица завоюва бронзов медал на Първото Европейско първенство по категории на КВЮ, което се проведе в Сърбия. Днес Кристиян участва на републиканското по бокс за мъже "70 години бокс в Ямбол" -20 участника мерят сили в категория до 81 кг. Крис вчера убедително надигра съперника си с 3 на 0 гласа, а днес победи с технически нокаут във втория рунд утре играе на полуфинал със съперник от Славия София.

България с петима финалисти на Първото KWU Европейско първенство за мъже и жени в категории

Националният отбор на България по карате киокушин-кан си осигури седем медала от Първото KWU Европейско първенство за мъже и жени в категории. Престижният турнир се провежда в Белград, Сърбия и се организира по инициатива на БККФ и KWU.

В първия ден от надпреварата националите на БККФ се представиха повече от достойно и показаха завидни качества в битките. При мъжете на финалите в неделя за злато ще се бори Дилян Николов /до 60кг/ като негов съперник ще бъде Серго Армениян от Русия. В кат. до 70кг Иван Команов пък ще се бори за първото място с руснака Хасай Магомедов. По-големият брат от фамилия Команови - Александър / до 85кг/, също ще играе финал срещу Артем Семенов от Русия.

При жените Ия Костова /до 55кг/ и Михаела Иванова /до 65кг/ ще се борят за злато. На полуфинала Михаела на два пъти бе повалена от съперничката си, която използва забранена техника. Нашето момиче обаче показа невероятен спортен дух и характер и се класира за финалната фаза.

Бронз си осигуриха Беркджан Шен /до 65кг/ и Кристиян Дойчев /до 90кг/.

Георги Дойчев /до 80кг/ не успя да достигне полуфиналите, както и Деян Братков /до 75кг/ заради контузия. Представителката ни при жените в кат. до 60кг Красимира Мирева пък отпадна след оспорвана среща с първата си съперничка.

Финалите и награждаването са в неделя

Европейският елит по карате киокушин се събра в Белград

Елитът от Европа в карате киокушин се събра в Белград. Сръбската столица е домакин на Първото KWU Европейско първенство за мъже и жени в категории. Престижният турнир се организира по инициатива на Българската Карате Киокушин Федерация и Kyokushin World Union и има за задача да продължи популяризацията на карате и да го вкара в олимпийското семейство. За да се стигне до голямата цел, на всеки две години се организира Световно първенство. Нашата страна вече бе домакин на такъв голям форум през 2013 година. Тогава в зала "Арена Армеец" се проведоха зрелищни битки между най-добрите в света, а сега предстоят такива в Белград, но сили ще мерят европейските състезатели в карате киокушин. Основен спонсор на събитието е застрахователна компания "Армеец", която по традиция подкрепя БККФ за прославянето на този спорт у нас и по света. Националният отбор, който ще представлява България на това Европейско, е съставен от шестима мъже и три жени. Състезателите ни са в отлично здравословно състояние. Днес те минаха кантара и вече са готови да се хвърлят в битка за медалите. И този път основната им конкуренция са представителите на Русия. Междувременно се проведе и съдийски семинар, разделен на две части в два дни. В първия ден се наблегна на теорията, отнасяща се за уеднаквяване стандартите на KWU, а днес бе практическата част. Семинарът бе воден от шихан Рамил Габасов и сенсей Стоян Димов и бе изключително ползотворен за участниците. Първото KWU Европейско първенство за мъже и жени в категории започва в събота, 11 юни в Белград. Финалите са в неделя.

Остава ден до Първото KWU европейско първенство по категории.

Germany

Състезанието ще се проведе на 11 и 12 юни в Белград като участие ще вземат състезатели от 26 държави. И този път основна конкуренция на националите от БККФ ще бъдат представителите на Русия.

Междувременно започна и съдийският семинар, който ще протече в рамките на два дни. В първия ден е теоретичната част, отнасяща се за уеднаквяване стандартите на KWU, а в петък /10 юни/ ще се продължи и с практическата част. Съдийският семинар се води от шихан Рамил Габасов и сенсей Стоян Димов.

Germany Germany
 

Националният отбор на България по карате киокушин-кан проведе първото си тренировъчно занимание на сръбска земя.

Germany

Под ръководството на треньорите сенсей Христо Христов и сенсей Живко Андреев родните състезатели тренираха на чист въздух в парка в близост до хотела, в който са настанени.

Националите на БККФ ще участват на Първото KWU европейско първенство по категории. Състезанието ще се проведе в Белград на 11 и 12 юни 2016 година.

Germany Germany Germany
 

Трескава подготовка за Европейското първенство по карате киокушин в Белград

Отборът на Българската карате киокушин федерация пристигна в сръбската столица, която ще бъде домакин на Първото европейско първенство по карате киокушин за мъже и жени в категории. БККФ е един от организаторите на престижния турнир, който се провежда на 11 и 12 юни.

Почитателите на карате киокушин ще могат да наблюдават зрелищни битки между най-добрите на Стария континент.

Основен спонсор на първенството е застрахователна компания „Армеец“, която традиционно подкрепя дейността на БККФ по популяризиране на карате киокушин у нас и по света.


 

Националният отбор на България по карате киокушин- кан вече е в Белград, Сърбия.

Там родните състезатели ще вземат участие в Първото KWU европейско първенство по категории на 11 и 12 юни, 2016 година. Нашите момчета и момичета ще се борят за медалите в конкуренция със 165 състезатели от 26 държави.

Женският ни отбор ще бъде представляван от:

Ия Костова /до 55кг/; Красимира Мирева /до 60кг/; Михаела Иванова /до 65кг/; Румяна Янъкова /до 70кг/.

Мъжкият отбор ще бъде представляван от:

Дилян Николов /до 60кг/; Беркджан Шен /до 65кг/; Иван Команов /до 70кг/; Деян Братков /до 75кг/; Георги Дойчев /до 80кг/; Александър Команов /до 85кг/; Кристиян Дойчев /до 90кг/.


 

Злато и бронз за отбора на Българската карате киокушин федерация от турнира All Japan 2016

Кристиян Дойчев от мъжкия отбор на Българската карате киокушин федерация е шампионът на Откритото първенство на Япония по киокушин кан в категория над 85 килограма. Той ще представя БККФ и на Европейското първенство в Сърбия. Вторият медалист в отбора e Ана Бондарева, която спечели бронза при девойките в категория над 50 кг. Нашите медалисти се състезаваха в конкуренция с над 1000 участници, които се включиха в турнира All Japan на 30 април и 1 май.

Целият отбор на БККФ, под ръководството на сенсей Николай Рачев, треньорите Живко Андреев и Иван Иванов, се представи достойно на оспорваното състезание. Освен двамата медалисти федерацията представляваха Кристиян Барбов /55+/, Алекс Вълев /55+/, Дилян Димитров /55+/, Дениз Сабри /55+/, Велизар Господинов /50+/, Гергана Паунова /50+/, Антон Ковачев /50+/, Виктория Наскова /50+/ и Иван Георгиев /55+/. Другите представители на отбора бяха младежи и девойки младша възраст.

Европейско първенство за юноши и девойки по кумите ще се проведе на 19.3.16 в Германия

Germany
 

След Държавното първенство в гр. Русе бе определен титулярният отбор, който ще ни представя на Европейско първенство на Киокушин-кан Федерацията, което ще се проведе в Берлин, Германия на 19.3.16 г. Ръководител на българската делегация ще бъде Сенесей Асен Асенов – 5 дан, треньори: Иван Иванов и Живко Андреев, съдии: Сенсей Андреян Иванов и Сенсей Росица Петрова, доктор: Стоян Стаматов. 16 бойци в 12 категории ще се борят за отличията.

При младшата възраст /14-15 годишни/ще бъдем представени от:

Девойки:

Валерия Лозанова /СК „Надежда” – гр. Габрово/ – до 50 кг и Мариела Любенова /СК ”Киокушин” – гр. Левски/ – над 55 кг.

Юноши:

Сенай Хасан /СК „Киокушин” – гр. Шумен/ – до 55 кг, Алекс Вълев /СК „Надежда” – гр. Габрово/ – до 60 кг, Валентин Вълчанов /СК „Самурай” гр. Бургас/ – до 65 кг, Иван Попов /СК „Самурай” – гр. Бургас/ и Васил Димитров /СК „Гладиатор” – гр. Садово/ – над 65 кг.

Старша възраст /16-17 годишни/:

Девойки:

Моника Димитрова /СК „Самурай” – гр. Бургас/ – до 55 кг, Сара Иванова /СК „Самурай” – гр. Бургас/, Доника Желязкова /СК „Аскен” – гр. Стара Загора/ и Любомира Николова /СК „Киокушин” – гр. Шумен/ – над 55 кг.

Юноши:

Стилиян Петков и Мартин Маринов /СК „Киокушин” – гр. Шумен/ – до 60 кг, Михаил Парков /СК „Цунами” – гр. Чирпан/ – до 65 кг, Ивайло Маринов /СК „Самурай” – гр. Бургас/ – до 75 кг и Кристиян Станков /СК „Самурай” – гр. Бургас/ – над 75 кг.

БККФ даде старт на състезателната година с Държавното първенство за юноши и девойки в Русе

Ruse
 

На 27 февруари 2016 г. в зала „Дунав” – гр. Русе се проведе Държавното първенство за юноши и девойки /младша и старша възраст/ - кумите и ката. Домакин на състезанието бе СК „Ипон” – гр. Русе. Общо 100 участника от 21 клуба премериха сили в битката за медалите.

Специални награди получиха:

- За най-техничен състезател: Валерия Лозанова и Алекс Вълев, и двамата от СК „Надежда” – гр. Габрово;
- За най-висок боен дух: Сенай Хасан от СК „Киокушин” – гр. Шумен и Мариела Любенова от СК „Киокушин” – гр. Левски;
- Сенсей Росица Петрова от СК „Киокушин” – гр. Левски бе определена за най-добър съдия на провелото се състезание.

След завършването на първенството бе определен и съставът на националния отбор, който ще ни представя на предстоящото Европейско първенство на Киокушин-кан федерацията за юноши и девойки – кумите. То ще се проведе на 19.3.16 г. в Берлин, Германия.

В националия календар предстоят изпити за повишаване на степен през месец март, както и Международната купа „Верея” за мъже и жени – кумите, която ще се проведе по традиция в гр. Стара Загора на 2 април. На 9 април в гр. Нови Пазар ще се проведе и Национална купа „Ояма” за деца до 10 и до 12 години.


БККФ откри спортната година по традиция със съдийски и треньорски семинар

KWF World 2014
 

На 19 февруари в гр. Шумен под вещото ръководство на Сенсей Николай Рачев започна треньорският семинар, в който взеха над 50 участника – треньори, съдии и ръководители на клубове. Тренировката беше насочена към основните техники, кати и комбинации, които ще бъдат залегнати в предстоящите изпити за повишаване на степени през месец март. Помощник инструктори бяха сенсеите Росица Петрова и Радослав Христов.

На следващия ден Сенсей Андреян Иванов – шеф на Съдийската колегия на БККФ и Сенсей Николай Рачев – национален представител за България в Световната Киокушин-кан Федерация, проведоха теоретичен и практически съдийски семинар, в края на който беше проведен и изпит. Тестовете бяха разделени на 2 – за нови кандидат-съдии и за по-опитните съдии. След това имаше и практически изпит, при който бяха разиграни реални ситуации, съдиите трябваше да определят победителя и съответно да опишат мотивите за своята оценка. Състезателите от СК "Киокушин" – гр. Шумен с ръководител Сенсей Станислав Димитров участваха като помощници в изпита на съдиите, като се включиха в спарингите, което спомогна за пресъздаването на реалните състезания.

Семинарът завърши в неделя с тренировка по шинкен-шобу, водена от Сенсей Николай Рачев. На тренировката бяха засегнати и основните опорни точни в състезателната подготовка и нейните периоди.

Семинарът беше изключително ползотворен по оценка на участниците.

Спортният календар на БККФ продължава с Държавното първенство за юноши и девойки, коeто ще се проведе на 27.2.16 г. в гр. Русе, и Европейското първенство за младежи и девойки, което ще се проведе в Берлин, Германия на 19.03.16 г.

KWF World 2014 KWF World 2014 KWF World 2014


 
 

Най-добре представилите се спортисти и треньори бяха наградени с почетни звания от Българската карате киокушин федерация

За втора поредна година Българската карате киокушин федерация награди най-заслужилите спортисти и треньори в ударното бойно изкуство. Събитието се проведе на 16-и януари, от 17:00 часа в модерния четиризвезден Хотел & СПА Азалия, разположен на морския бряг в курортa „Св. Св. Константин и Елена“. На мероприятието присъстваха видни настоящи, бъдещи и бивши шампиони.

Общо 26-ма талантливи български спортисти, прославили най-твърдия стил в карате, получиха плакет и сертификат за високите си спортни постижения в различни първенства и държави по света,бяха удостоени със спортни звания.

Най-високо признание – „Заслужил майстор на спорта“ получиха Станислава Бойчева, която се класира на I място на Световното първенство в Хабаровск, Русия и на II място на Европейско първенство в Берлин, Германия и Деян Братков и Христо Георгиев, завършили на III място на Световно първенство в Хабаровск, Русия.

С почетното звание – „Майстор на спорта“ бяха отличени: Георги Дойчев, Александър Петров, Генади Стоев, Ия Костова, Александър Йорданов, Митко Янев, Михаела Иванова, Дилян Николов, Беркджан Шен и Андрей Андреев. Те успяха да извоюват от I до III място на Европейските първенства в Берлин и Естония.

Имената на младите таланти, които бяха удостоени със званието – „Кандидат майстор на спорта“ са: Ивайло Маринов, Валентин Вълчанов, Иван Попов, Сара Иванова, Алекс Вълев, Стилиян Петков, Любомира Николова, Наталия Маринова, Васил Димитров и Сенай Хасан. Те се представиха изключително достойно на редица силни международни прояви, като Европейското първенство в Естония и Откритото първенство на Русия.

Трима от треньорите в БККФ, работещи за развитието на спорта на световно ниво и подготвящи шампиони, получиха сертификат „Заслужил треньор“ - Живко Андреев и Иван Иванов от СК „Самурай“ – гр. Бургас и Драган Драганов от СК „Шампион“ – гр. Първомай.

Отличията са доказателство за стремежа на спортистите, да дават най-доброто от себе си. Нека продължават да прославят България и през 2016г. и подобряват спортните си постижения.


 
 

Най-добрите 11 състезатели от Българската Карате Киокушин Федерация намериха място в престижната класация „Спортист на годината”

KWF World 2014
 

В годишните награди за спортист на годината за изминалата 2015 г. бяха отличени най-добре представилите се спортисти. Каратеките от Българската карате киокушин федерация се класираха достойно, благодарение на високите си спортни постижения.

В 6 града на България 11 спортисти на БККФ завоюваха място в престижната класация Топ 10 спортист за 2015 г. – Варна, Бургас, Габрово, Павликени, Шумен и Ямбол. Освен спортистите, бяха наградени и техните треньори.

Един от най-добрите бойци на БККФ – световната шампионка Станислава Бойчева – заслужено спечели втората награда за "Спортист на Бургас".

За спортист № 1 на гр. Ямбол беше избран каратистът Георги Дойчев. Той получи най-високо признание в родния си град, благодарение на постигнатото на европейско и световно първенство.

На годишните традиционни награди за "Спортист на Габрово", СК "Надежда-Габрово" номинира трима спортисти със значими постижения през годината. Всички те попаднаха в топ 10 за Спортист на гр. Габрово. Имената им са както следва: Алекс Вълев - 9-ти при юноши и девойки, Валерия Лозанова - 2-ра при юноши и девойки и Христо Величков Христов - 3-ти в категория мъже и жени.

На церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти за гр. Шумен, която се състоя в „Младежки дом“ в града, бяха включени 3-ма състезатели от местния клуб „КИОКУШИН“ Шумен. Третото място е за Димитър Димитров, на пето място се класира Любомира Николова и осмото място остана за Наталия Маринова. В категорията "Перспективен състезател" от клуба бяха наградени Стефан Кесаровски и Марсело Анатолиев.

За втора поредна година състезател от СК „Киокущин“ – гр. Павликени печели призовото място в престижната класация. Този път отличието „Спортист на годината“ се присъди на Йоана Кирилова от СК „Киокушин“ – гр. Павликени. На второ място като „Треньор на годината“ се класира Боян Ангелов.

В класацията за "Спортист на Варна" за 2015 година своето място намериха Александър Петров от СК “ТИМ” по карате киокушин, който стана европейски шампион в Естония в категория до 75кг. и Йордан Янев от същия клуб, които спечели трета поредна европейска титла при мъжете в категория-тежка. Пролет Василева е треньорът и на двамата спортисти.

KWF World 2014 KWF World 2014 KWF World 2014 KWF World 2014 KWF World 2014


 
 

"Лъвчетата" обраха медалите и в първенството на Русия

KWF World 2014
 

Националите на Българската карате киокушин федерация имат 3 титли, 1 сребро и 6 бронза и отборно 3-то място

С куп медали приключиха нашите "лъвчета" в откритото първенство по киокушин на Русия. Шампиони от Българската карате киокушин федерация са Моника Димитрова („Самурай“, Бургас, 50 кг - момичета), Доника Желязкова ("Аксен“, Стара Загора, над 65 кг) и Валентин Вълчанов ("Самурай", Бургас, до 65 кг). Сребърен медалист - Сенай Хасан ("Киокушин", Шумен, кат. до 45 кг). Бронзови медалисти: Мартина Хаджийска (Самоков, кат. до 55 кг), Мария Чепилова (Самоков, над 60 кг), Габриела Мирчева („Самурай“, Бургас, кат. до 50 кг), Стилиян Петков („Ипон“, Русе, кат. до 60 кг), Любомира Николаева ("Киокушин", Шумен, кат. до 60) и Ивайло Маринов („Самурай“, Бургас, 65 кг).

Другите наши представители за съжаление останаха без медали, съобщи сенсей Пролет Василева, ген.-секретар на БККФ. Десетте отличия ни донесоха отборно трето място в откритото първенство по киокушин на Русия.

Треньори на отбора са Иван Иванов и Живко Андреев, лекар – Стоян Стаматов, съдии – Андреян Иванов, Мирослав Барбов и Георги Георгиев. Официален представител на БККФ е Николай Рачев.


 
 

Открито първенство на Русия по карате киокушин за юноши и девойки

Младите бойци на БККФ заминават за Русия, за да демонстрират своите умения на Открито първенство за юноши и девойки на 12 декември 2015 г.

Отборът, който ще ни представя, включва:

МОМЧЕТА
До 45 кг – Сенай Хасан /Шумен/
До 60 кг – Алекс Вълев /”Надежда”, Габрово/
До 65 кг – Валентин Вълчанов /”Самурай”, Бургас/
Над 65 кг – Васил Димитров /”Гладиатор”, Садово/, Иван Попов /”Самурай”, Бургас/

МОМИЧЕТА
До 50 кг – Валерия Лозанова /”Надежда”, Габрово/
До 55 кг – Мартина Хаджийска /Самоков/
Над 60 кг – Мария Чепилова /Самоков/, Дара Гайтанска /”Буши–до”, Черноморец/

МЛАДЕЖИ
До 60 кг – Стилян Петков /”Ипон”, Русе/
До 65 кг – Михаил Парков /”Цунами”, Чирпан/, Ивайло Маринов /”Самурай”, Бургас/
До 70 кг – Кристиян Станков /”Самурай”, Бургас/,                    Владислав Иванов /”Ипон”, Русе/
Над 75 кг – Георги Комсийски /Първомай/

МОМИЧЕТА
До 50 кг – Моника Димитрова /”Самурай”, Бургас/, Габриела Мирчева /”Самурай”, Бургас/
До 55 кг – Йоана Андреева /”Киокушин”, Габрово/
До 60 кг – Сара Иванова /”Самурай”, Бургас/, Любомира Николаева /Шумен/
Над 65 кг – Доника Желязкова /”Аскен”, Стара Загора/

Треньори на отбора са Иван Иванов и Живко Андреев, лекар – Стоян Стаматов, съдии – Андреян Иванов, Мирослав Барбов и Георги Георгиев. Официален представител на БККФ е Николай Рачев.


 
 

Международна купа „Шумен”, ноември 2015

На 21.11.2015 г. в гр. Шумен, спортен комплекс „Плиска”, се проведе Международна купа „Шумен” за деца до 8,10,12,14 години, юноши и девойки, мъже и жени до 7 кю и ветерани – кумите. В състезанието участваха 201 състезателя от 23 клуба и 3 държави в общо 39 категории. Главен съдия на турнира беше Николай Рачев, а секретар – Пролет Василева. Схватките бяха поверени на 20 арбитри.

Повечето златни медали грабнаха „Шампион”, Първомай – 6, „Армеец”, София – 5, „Гладиатор”, Бургас – 4, „Самурай”, Бургас – 3, „Гладиатор”, Садово – 3.

Най-много сребърни отличия завоюваха „Гладиатор”, Бургас – 5, „Киокушин”, Шумен – 3, „Буши-до”, Черноморец – 3, Сърбия – 3, „Катана”, Велико Търново – 3, „Академик”, Свищов – 3.

Най-голям брой бронз отиде при „Надежда”, Габрово – 10, следван от „Ипон”, Русе – 7, „Гладиатор”, Бургас – 6, „Киокушин”, Шумен – 6, „Буши-до”, Черноморец – 4, ТИМ, Варна – 4, „Ояма”, Нови пазар – 4, „Армеец”, София – 3, Сърбия – 3, „Шогун”, София – 3, „Киокушин”, Левски – 3, „Киокушин”, Габрово – 3.


 
 

България има световен шампион на състезанието по карате киокушин в Русия

KWF World 2014
 

“Мила, Родино” звуча на мондиала по киокушин в Хабаровск (Русия).

Станислава Бойчева донесе титла за БККФ от световното на KWU.

В руския град Хабаровск се провежда първенството на планетата на KWU (в категории) по киокушин. След първия състезателен ден (събота) имахме сигурни медалисти, като трима бойци се бяха класирали и на финал.

Станислава Бойчева (55 кг) от тима на Българската карате киокушин федерация взе титлата след като се наложи в редовното време над рускиня. Невероятно представяне – 5:0 съдийски гласа. На полуфинал тя срещна Виолета Литовска (шинкиокушин).

Александър Команов (85 кг) от БККФ остана втори след равна среща, но малшанс при съдийското отсъждане.
Георги Лотаров (70 кг, шинкиокушин) също е вицешампион.
Бронзови отличия завоюваха Христо Георгиев (+95 кг) и Деян Братков (75 кг) от Българската карате киокушин федерация и Виолета Литовска (55 кг, шинкиокушин). Михаела Иванова (65 кг, БККФ) имаше шанс за пробив. По силата на жребия игра със световната шампионка, затрудни я максимално (играха се всички продължения), но не успя да я елиминира.
Това коментира от Хабаровск за Медийна група “Черно море” сенсей Пролет Василева - генерален секретар на Българската карате киокушин федерация. “Доволни сме от представянето”, добави още сенсей Василева.
Първенството беше изключително силно – участваха представители на всички национални федерации по цял свят.
Героите от Хабаровск се прибират в понеделник с полет от Москва. Техният полет каца в 22 ч. на летището в София.

KWF World 2014
KWF World 2014

 
 

Новите черни колани в редиците на каратеките на БККФ

Днес излязоха резултатите от изпитната комисия за защита на черни колани, провела се по време на IX-я Международен технически лагер Камчия 2015г. С гордост можем да се похвалим с успешно защитилите Стоян Иванов и Елеонора Димитрова – първи дан, и Росица Петрова, Милен Петров, Николай Атанасов – втори дан. Да си пожелаем успехи и на световното в Хабаровск!!! Ус!

KWF World 2014

 
 

Подготовка за Световното първенство в Хабаровск през октомври 2015 г.

В периода 9-16 септември в гр. Варна разширеният национален отбор на Българска Карате Киокушин Федерация се събира за подготвителен лагер. Това е контрола преди Световното първенство за мъже и жени на КВЮ, което ще се проведе в руския град Хабаровск през месец октомври. Под умелото ръководство на Сенсей Николай Рачев и Сенсей Живко Андреев нашите лъвчета ще проведат двуразови тренировки и ще получат много тактически указания. Заедно с титулярния национален отбор ще тренират и по-младите национали от разширения отбор. Те ще имат възможността да премерят сили с доказаните бойци и да придобият нови знания. Титулярният състав лети на 30 септември за Русия, където в битката за медалите ще се срещнат с най-титулованите бойци от много международни организации.

На първото световно първенство на КВЮ, което се проведе в България през 2013 г., нашите юнаци завоюваха общо 12 медала. Александра Маринова и Стилиян Петров спечелиха златни медали и с това останаха в историята като първите световни шампиони в техните категории. Вицешампиони станаха: Александър Команов, Емил Сталев и Николай Йоргов.

Бронзови медалисти бяха: Станислава Бойчева, Айшегюл Шен, Младен Кишев, Иван Команов, Александър Йорданов, Христо Георгиев и Деян Братков.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/sport/2013-10-06/dva-zlatni-medala-za-bylgariq-na-svetovnoto-po-karate

Нека пожелаем на нашите каратисти много успехи и да се върнат от Хабаровск с много медали!


 
 

По-голямата част от явилите се на изпит 433 бойци смениха коланите си в Камчия

Международният летен лагер по киокушин получи висока оценка от представителите на 11 държави

KWF World 2014
 

Международният летен лагер по киокушин в Камчия, който тази година се проведе за 9-ти път, завърши в събота с тежък изпит за кандитатите за нови степени – „кю” и „дан”.

Шиханите Кога и Ямада от Япония бяха в техническата комисия, а близо 450 състезателя се явиха пред майсторите в най-твърдия стил. Точният им брой беше 433 и почти всички показаха добри знания, което беше оценено от комисията – изпитът приключи с висока успеваемост и по-голямата част от бойците повишиха степените си.

В турнира по футбол “Шогун” (София) загуби драматично финала от “Шин-киокушин” (Русия). Закриването на международния летен лагер стана с традиционното сайонара парти, в което всички изказаха благодарности на домакините на събитието и обещаха догодина да дойдат отново и да направят събитието още по-масово за юбилейното му издание.

Лагерът в Камчия беше организиран от Българската карате киокушин федерация съвместно с KWU с участието на рекордните 650 бойци от 11 държави: България, Япония, Русия, Грузия, Австрия, Украйна, Беларус, Сърбия, Словения, Гърция, Франция.

Нещо повече – той единодушно беше признат за най-масовия в своята история. БККФ заложи на коплексна подготовка – за кихон, ката, кумите. Имаше дори тренировки по шинкен-шобу – правилника, в който се допускат и удари в главата.

И най-важното – най-добрите състезатели на 11 национални федерации обмениха опит за предстоящите тежки изпитания в най-твърдия стил. Сега за БККФ предстои кратка почивка, след което започва подготовката за световното в Хабаровск на 3 и 4 октомври.


 
 

Вече пореден ден бойци от 11 държави повишават своето майсторство на Международния летен лагер по киокушин

KWF World 2014
 

Международният летен лагер по киокушин в Камчия с организатор Българската карате киокушин федерация съвместно с KWU се провежда за 9-ти път тази година с участието на 650 бойци от България, Япония, Русия, Грузия, Австрия, Украйна, Беларус, Сърбия, Словения, Гърция, Франция.

Специални гости на федерацията, които ще се включат в лагера, са Котаро Ямашита, Такеши Ямада и Хироказо Кога, като те ще участват и в изпитната комисия. Изпитът за сертификат Кю ще се проведе в събота през целия ден.

По време на лагера са организирани обучения и демонстрации по Йаидо – древно японско бойно изкуство за самоусъвършенстване по пътя на меча. Името „иайдо” означава „път на хармонизиране с мястото, ситуацията”.

Сред множеството разнообразни дейности, които обхваща програмата, е и турнир по футбол на малки врати за всички възрастови групи.

Международният летен лагер по киокушин в Камчия вече има световна слава, като част от подготовката e за световното първенство в Хабаровск на 3 и 4 октомври. Галерията със снимки от събитието по киокушин можете да разгледате на този линк


 
 

Международният летен лагер по киокушин събира бойци от 11 държави

KWF World 2014
 

Над 650 състезатели ще вземат участие в събитието, което се провежда за 9-ти път

Деветият международен летен лагер по киокушин в Камчия ще събере 5 до 12 юли около 650 участника от 4 федерации и много държави: България, Япония, Русия, Грузия, Австрия, Украйна, Беларус, Сърбия, Словения, Гърция, Франция.

Организатор е Българската карате киокушин федерация съвместно с KWU. Част от подготовката e за световното първенство в Хабаровск на 3 и 4 октомври.

Организаторите определят целите на лагера така: укрепване на дружбата между членовете на международните организации, повишаване нивото на майсторство на бойците и квалификацията на треньорския състав, провеждане на изпити за степени и получаване на нови стилови квалификационни разряди при спортистите.

Дните 6, 7, 8, 9 и 10 юли са определени за тренировки. На 11 юли (събота) ще бъдат проведени изпити за степени - от 10-то до 5-то кю включително и от 4-то кю и нагоре. Освен заниманията в най-твърдия стил има предвиден турнир по футбол и вечер на талантите, в която всеки отбор трябва да си приготви кратка артистична програма в рамките на 5 минути – свободен избор, разкри още генералният секретар на БККФ сенсей Пролет Василева.

Събитието е традиционно и важно за календара на Българската карате киокушин федерация. То вече има световна известност и не случайно от година на година броят на държавите бойците в него се увеличава.

KWF World 2014
KWF World 2014
KWF World 2014
KWF World 2014

 
 

Национална купа „Ояма” за деца до 8 и до 10 години, мъже и жени – кумите

KWF World 2014
 

На 21.06.2015 г. в гр. Нови Пазар, спортен комплекс „Христо Ботев”, се проведе Национална купа „Ояма” за деца до 8 и до 10 години, мъже и жени, национален отбор – кумите. В състезанието участваха 102 състезателя от 14 клуба в общо 23 категории.

След множество зрелищни и оспорвани битки състезателите завоюваха редица медали, както следва: клуб „Гладиатор”, Бургас – 4 златни, 7 сребърни, 2 бронзови; клуб „Надежда”, Габрово – 2 златни и 6 сребърни; клуб „Ипон”, Русе – 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Състезателите, които изпъкнаха с блестящото си представяне, бяха наградени със специални отличия: за най-техничен състезател – Боян Василев от „Надежда” и Катерина Стоева – „Гладиатор”; титлата „най-висок боен дух” заслужено спечелиха Елена Димитрова от „Буши-до”, Черноморец и Димитър Василев от „Гладиатор”; като най-добър съдия на турнира бе определена Росица Петрова.

Отборен шампион и носител на най-високото отличие на турнира, а именно – купа „Ояма”, стана СК „Гладиатор”, Бургас.

Главен съдия на турнира беше Николай Рачев, а секретар – Пролет Василева. Схватките бяха поверени на 15 арбитри.

KWF World 2014

 
 

Държавно първенство за деца до 12 и до 14 години – кумите и ката

KWF World 2014
 

На 06.06.2015 г. в гр. Ямбол, спортен комплекс „Диана”, се проведе Държавно първенство за деца до 12 и до 14 години – кумите и ката. В състезанието взеха участие 147 състезателя от 23 клуба в общо 24 категории. Главен съдия беше Николай Рачев.

В изключително оспорвани битки малките ни надежди се пребориха за призовите места. В началото се проведе състезанието по ката, а веднага след неговото приключване започна и състезанието по кумите. Някой от състезателите се състезаваха и спечелиха медали и в двете дисциплини.В класирането по медали пръв стана клуб „Самурай” – Бургас с 6 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал. На второ място се класира клуб „Катана” – Велико Търново с 2 златни и 4 бронзови медала.

За най-добър съдия бе обявен Николай Кръстев.

Награди за най-технични състезатели спечелиха Пламен Апостолов от СК "Ронин" - гр. Пловдив и Пламена Якимова от СК "Даймийо" - гр. Трявна

Наградите за боен дух спечелиха Антон Славов от СК "Киокушин" - гр. Ямбол и Виктория Наскова от СК "Ояма" - гр. Нови Пазар

KWF World 2014

 
 

Българска карате киокушин федерация с 8 медала от европейско първенство по киокушин-кан в Берлин, Германия

KWF World 2014
 

Александър Команов стана отново Европейски Шампион в категория над 90 кг. Станислава Бойчева е новия Вицешампион при жените в категория до 55 кг. и грабна купата за най-красив нокаут. Георги Дойчев взе купа за най-техничен състезател. Андреан Иванов - най- добър съдия. Общо 8 медала за българския отбор.


 
 

Българска карате киокушин федерация ще вземе участие в предстоящото европейско първенство по киокушин-кан в Берлин, Германия

KWF World 2014
 

Българска карате киокушин федерация ще представи за пореден път страната ни в европейското първенство, което ще се проведе в Берлин, Германия.

Българска карате киокушин федерация ще представи за пореден път страната ни в европейското първенство, което ще се проведе в Берлин, Германия.

БККФ изпраща в Берлин по традиция един много силен отбор и ще вземе участие с едни от най-способните си каратисти. Освен в борбите за медали, федерацията ни ще вземе и дейно участие в провеждането на първенството, оказвайки помощкато част от техническата комисия и в двата поредни състезателни дни. Българите се прибират на 2 юни в 12.50 ч. с полет от немската столица.

Официални лица: Николай Рачев – национален представител и главен треньор, Стоян Димов – бранч шеф, Пролет Василева – генерален секретар и Станислав Димитров – технически директор

Съдии: Андреян Иванов и Мирослав Барбов

Треньори: Христо Христов – помощник - главен треньор и Живко Андреев

Доктор: Стоян Стаматов

Отбор: Жени – категория до 55 кг: Станислава Бойчева и категория до 65 кг: Теменужка Стефанова

Мъже – категория до 65 кг: Дилян Николов и категория до 70 кг: Иван Команов и Андрей Андреев; категория до 75 кг: Деян Братков и Георги Дойчев, категория до 80 кг: Николай Йоргов и Митко Янев, категория до 85 кг: Александър Команов и Емил Сталев, категория до 90 кг: Младен Кишев и Никола Николов, категория над 90 кг: Петър Мартинов и Христо Георгиев


 
 

Десет златни медала и още много отличия за българските състезатели в Европейското първенство по карате киокушин в Естония на KWF

KWF World 2014
 

На 16-17 май 2015 г. се проведе Европейско първенство по карате киокушин в Естония на KWF за юноши, девойки, мъже и жени – кумите.

След зрелищни битки националните състезатели по карате киокушин грабнаха заслужено множество медали и титли.

В първия ден от първенството юношите и девойките завоюваха седем европейски, четири вицеевропейски титли и един бронзов медал. Отлично беше представянето на българските лъвчета – шампиони станаха Валерия Лозанова, Иван Попов, Кристиян Станков, Сара Иванова, Любомира Николова, Габриела Мирчева и Ивайло Маринов; вицешампиони: Моника Димитрова, Алекс Вълев, Васил Димитров и Стилиян Петков; бронз: Наталия Маринова.

Във втория ден от Европейското първенство, мъже и жени, националните състезатели последваха стъпките на младежите в покоряването на европейския връх.

Българите завоюваха три златни и три сребърни медала: европейски шампиони станаха Александър Петров, Йордан Янев и Генади Стоев, вицешампиони – Беркджан Шен, Ия Костова и Алекдандър Йорданов. Йордан Янев получи и купата за най-добър боец при мъжете.

KWF World 2014

 
 

Националният ни отбор по карате киокушин ще участва в Европейско първенство за юноши, девойки, мъже и жени – KWF – кумите в Естония на 16-17 май 2015 г.

KWF World 2014
 

Националните надежди в карате киокушин ще вземат участие в предстоящото Европейско първенство за юноши, девойки, мъже и жени – KWF – кумите, което ще се проведе на на 16-17 май 2015 г. в Естония.

Българският национален отбор ще се бори за медалите, представен от следните състезатели:

Момичета 14-15 г.: Моника Димитрова, Валерия Лозанова, Любомира Николова, Мартина Хаджийска и Мария Чепилова; момичета 16-17 г.: Габриела Мирчева, Наталия Маринова, Пола Момчилова и Сара Иванова; жени: Ия Костова; момчета 14-15 г.: Алекс Вълев, Валентин Вълчанов, Кристиян Станков, Васил Димитров и Иван Попов; момчета 16-17 г.: Стилиян Петков, Михайл Парков, Ивайло Маринов и Илиян Стребков; мъже: Беркджан Шен, Ивайло Цанков, Димитър Димитров, Александър Петров, Милуш Драганов, Иван Иванов, Александър Йорданов, Генади Стоев и Йордан Янев.

Треньори на националния отбор са Живко Андреев и Иван Иванов, а официалните лица, които ще присъстват на първенството, са Христо Трайков – вицепрезидент на KWF и Асен Асенов – официален представител на БККФ.

Българските състезатели се прибират от Талин на 18 май.


 
 

Национална купа „Габрово” за юноши и девойки младша и старша възраст

KWF World 2014
 

На 02.05.2015 г. в гр. Габрово се проведе ежегодното състезание за национална купа „Габрово” с участието на 21 клуба и 81 състезателя в 14 категории

Със специални отличия бяха наградени следните състезатели: за най-техничен състезател – Стилиян Петков от „Ипон Русе” и Мартина Хаджийска от „Сатори Самоков”, за най-висок боен дух – Вичо Мартинов, „Цунами Чирпан” и Анна Бондарева, „Надежда Габрово”, а като най-добър съдия се доказа Росица Петрова.

Отборен шампион и носител на купа „Габрово” стана „Самурай Бургас” с 4 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Състезанието беше последна проверка за предстоящото Европейско първенство в Естония.


 
 

Държавно първенство по карате киокушин за деца до 8 и до 10 години – кумите и ката, гр. Русе

KWF World 2014
 

На 25.04.2015 г. в гр. Русе, спортен комплекс „Дунав”, се проведе Държавно първенство за деца до 8 и до 10 години – кумите и ката.

В състезанието участваха 143 състезателя от 24 клуба в общо 17 категории. Главен съдия на турнира беше Тихомир Атанасов, а секретар – Пролет Василева. Схватките бяха поверени на 20 арбитри.

Най-малките ни надежди в карате киокушина завоюваха редица отличия на зрелищното събитие.

Радо Николов от СК ТИМ – Варна и Симона Стоянова – СК „Гладиатор”, Бургас заслужено спечелиха титлата „Най-техничен състезател”, Радослав Христов от СК „Ояма-Скорпио” – София се доказа като „Най-добър съдия”, а Димитър Стоянов – СК „Самурай”, Бургас получи престижното отличие „Най-висок боен дух”.

KWF World 2014
KWF World 2014

 
 

МЕЖДУНАРОДНА КУПА „ВЕРЕЯ” – КЛАСИРАНЕ ПО МЕДАЛИ

KWF World 2014

На 04.04.2015 г. в Стара Загора, спортна зала „Иван Вазов”, се проведе за 27-ми път международна купа „Верея” за мъже, жени, юноши и девойки младша възраст – кумите и шинкен-шобу – мъже .

В състезанието участваха 112 състезателя от 24 клуба в общо 24 категории. Главен съдия на турнира беше Асен Асенов, а секретар – Пролет Василева. Схватките бяха поверени на 15 арбитри.

Международна купа „Верея” е един от най-силните турнири – проверка за кандидатите за разширения национален отбор за младежи, мъже и жени. Купа „Верея” спечелиха Габриела Мирчева от СК „Самурай” – Бургас и Димитър Димитров от СК „Киокушин” – Шумен, а най-добър съдия беше Даниела Динева. Имаше участници и от Сърбия.

Класирането по медали е, както следва:

СК „Самурай” – Бургас: 6 златни и 4 сребърни, СК „Надежда” – Габрово: 6 златни, 1 сребърен и 3 бронзови, СК „Киокушин” – Шумен: 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов, СК „ТИМ” – Варна: 2 златни и 2 сребърни, СК „Киокушин” – Павликени: 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови, СК „Сатори” – Самоков: 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов, СК „Цунами” – Чирпан: 1 златен и 1 сребърен, СК „Шампион” – Първомай: 1 златен и 1 сребърен, СК „Киокушин” – Ямбол: 1 златен, СК „Гладиатор” – Садово: 1 златен, СК „Шогун” – София: 1 златен, СК „Киокушин” – Габрово: 2 сребърни и 4 бронзови, СК „Буши-до” – Черноморец: 2 сребърни и 1 бронзов, СК „Аскен” – Стара Загора: 2 сребърни и 1 бронзов, Сърбия: 1 сребърен и 2 бронзови, СК „Ипон” – Русе: 1 сребърен и 1 бронзов, СК „Киокушин” – Левски: 1 сребърен, СК „Ояма-скорпио” – София: 1 сребърен, СК „Катана” – Велико Търново: 4 бронзови, СК „Самурай” – Стара Загора, СК „Гладиатор” – Бургас и СК „Форта” – Костенец: по 1 бронзов.

KWF World 2014

 
 

МЕЖДУНАРОДНА КУПА „ВЕРЕЯ”

KWF World 2014

На 4 април 2015 г. в Стара Загора ще се проведе международна купа „Верея”, в която ще вземат участие 130 състезателя, от които юноши и девойки младша възраст, мъже и жени в 25 различни категории.

Международна купа „Верея” е едно от най-важните състезания за подрастващите юноши и служи за квалификации за националния отбор. В състезанието ще има и участници от други федерации – ИФК и КВФ.

Клубовете, които ще вземат участие, са 24, както следва:

СК „Армеец”, СК „Шогун”, СК „Файтърс – НСА” и СК „Ояма-Скорпио” – гр. София, СК „Ронин” – гр. Пловдив, СК „ТИМ” – гр. Варна, СК „Самурай” и СК „Гладиатор” – гр. Бургас, СК „Ипон” – гр. Русе, СК „Аскен” и СК „Самурай” – гр. Стара Загора, СК „Киокушин” – гр. Шумен, СК „Катана” – гр. Велико Търново, СК „Киокушин” – гр. Ямбол, СК „Киокушин” и СК „Надежда” – гр. Габрово, СК „Сатори” – гр. Самоков, СК „Шампион” – гр. Първомай, СК „Киокушин” – гр. Левски, СК „Академик” – гр. Свищов, СК „Буши-до” – гр. Черноморец, СК „Киокушин” – гр. Павликени, СК „Гладиатор” – гр. Садово, СК „Цунами” – гр. Чирпан


 
 

За втора поредна година СК "Киокушин" - гр. Шумен бе домакин на съдийски семинар организиран от БККФ. Участие взеха над 30 човека от клубове от цялата страна.

Berlin 2015 Berlin 2015 Berlin 2015
 
 

Златен и бронзов медал за БККФ и 3 бронзови за ИФК от световното първенство в Солун

KWF World 2014

На 21 март в гръцкия град Солун се проведе светoвно първенство на ИФК федерацията по карате киокушин за младежи и кадети. Отборът на Българската карате киокушин федерация се представи със седем участника: Анна Бондарева, Валерия Лозанова, Георги Иванов, Лъчезар Палачоров, Стилиян Илиев, Айсун Адем и Ия Костова. Отборът бе воден от Станислав Димитров.

Валерия Лозанова от СК "Надежда" - гр. Габрово стана световна шампионка в категорията 14-15 годишни до 45 кг. За нея това е втора световна титла. Първата й титла бе спечелена по време на СП в Москва през декември, организирано от киокушин кан федерацията. При кадетите – 18-20 години, Айсун Адем от СК "Киокушин' - гр. Шумен спечели бронзов медал. Състезателите на ИФК България Мишел Данова, Христо Илиев и Цветелин Спасов завоюваха три бронзови медала.

Състезанието бе силно и зрелищно. Руснаците играха с титулярния си отбор и успяха да спечелят златните медали в повечето категории. Българският отбор бе представен на клубно ниво без участието на юношеския национален отбор, на който бе дадена почивка след доброто представяне в Германия и преди участието им в предстоящото европейско първенство.

KWF World 2014
KWF World 2014

 

БККФ ще проведе съдийски семинар кумите и ката в Шумен на 27-29 март 2015 г.

Berlin 2015
 
 

10 медала спечели младежкият ни отбор по карате киокушин на откритото първенство за юноши в Германия

Berlin 2015

Българските младежки национали по карате киокушин спечелиха поредните си отличия на откритото първенство за юноши в Берлин, което се проведе на 14 март 2015 г.

При 12-13 годишните ни представиха Кристиян Барбов и Алекс Вълев. При 14-15 годишните – Кристиян Станков, Иван Попов, Валентин Вълчанов, Стоян Христов и Васил Димитров. При 16-17 годишните – Ивайло Маринов, Илиян Стребков, Стилиян Петков, Михаил Парков, Ангел Ангелов и Владислав Иванов.

Нашите момчета спечелиха 10 медала: три златни – Кристиян Станков, Ивайло Маринов и Валентин Вълчанов; два сребърни – Алекс Вълев и Стилиян Петков; 5 бронзови – Михаил Парков, Иван Попов, Кристиян Барбов, Илиян Стребков и Стоян Христов. Купата за най-красив нокаут взе Алекс Вълев. Васил Димитров, Ангел Ангелов и Владислав Иванов останаха без медали, но затрудниха максимално противниците си. Българският финал беше между Ивайло и Стилиян, а българският полуфинал в същата категория – между Стилиян и Михаил. Български полуфинал се проведе и между Кристиян Станков и Иван Попов.

Страната ни бе представена от общо 13 състезатели. Треньори на българския национален отбор са Живко Андреев и Иван Иванов, а официален представител е Пролет Василева.


 
 

Младежкият ни отбор по карате киокушин ще участва в Отворено първенство на Германия за юноши през март

KWF World 2014

Най-младите ни надежди в карате киокушина ще вземат участие в предстоящото първенство за юноши в Берлин, което ще се проведе на 14 март 2015 г.

Българският национален отбор ще се бори за международните титли, представен от следните състезатели:

12-13-годишни, категория над 53 кг:
Кристиян Барбов – СК "Ипон", гр. Русе
Алекс Вълев – СК "Надежда", гр. Габрово

14-15-годишни, категория до 65 кг:
Валентин Вълчанов – СК "Самурай", гр. Бургас
Стоян Христов – СК "Буши-до", гр. Черноморец

14-15 годишни, категория над 65 кг:
Кристиян Станков – СК "Самурай", гр. Бургас
Иван Попов – СК "Самурай", гр. Бургас
Васил Димитров – СК "Гладиатор", гр. Садово

16-17-годишни, категория до 65 кг:
Ивайло Маринов – СК "Самурай", гр. Бургас
Владислав Иванов – СК "Ипон", гр. Русе
Стилиян Петков – СК "Ипон", гр. Русе
Михаил Парков – СК "Цунами", гр. Чирпан

16-17-годишни, категория над 65 кг:
Илиян Стребков – СК "Катана", гр. Велико Търново
Ангел Ангелов – СК "Катана", гр. Велико Търново

Треньори на българския национален отбор са Живко Андреев и Иван Иванов, а официален представител е Пролет Василева.

Отборът се прибира на 15 март. Това е и първото международно първенство за 2015 г., в което ще вземат участие състезателите на БККФ.


 
 

Българска карате киокушин федерация награди с почетни звания най-успешните представители на спорта

KWF World 2014

На тържествена церемония в хотел „Азалия” – к.к. Св. св. Константин и Елена, Българската карате киокушин федерация връчи почетни звания на най-изтъкнатите спортисти и треньори.

Събитието се проведе в петък – 16-и януари, от 18.30 часа, и събра на едно място много настоящи, бивши и бъдещи шампиони – значими имена от световна величина в най-твърдия стил карате.

Почетно звание под формата на сертификат за заслуги получиха 27 спортни фигури, прославили киокушин каратето в България и по света. Имената на наградените попаднаха в 4 категории, като водещи условия за избора им бяха персоналните участия в шампионати и извоювани медали и титли до момента.

С най-високо отличие – сертификат „Заслужил майстор на спорта”, бяха наградени световните шампиони Стилиян Петров, Александра Маринова, Александър Команов и Петър Мартинов.

Почетно звание „Майстор на спорта” получиха Станислава Бойчева, Христо Георгиев, Йордан Янев, Милуш Драганов, Николай Йоргов, Иван Команов, Анелия Асенова, Даниела Динева, Емил Сталев, Габриела Мирчева, а „Кандидат-майстор на спорта” – младите надежди Дилян Николов, Беркджан Шен, Андрей Андреев, Кристиян Станков, Айшегюл Шен, Валерия Лозанова, Моника Димитрова, Георги Дойчев, Деян Братков и Михаела Иванова.

БККФ определи и три имена сред треньорския щаб, излъчили най-много шампиони и развили спорта до световно ниво. С почетен сертификат „Заслужил треньор” бяха удостоени Асен Асенов, Николай Рачев и Евгений Команов.

KWF World 2014
 
 

Петър Мартинов взе приза „Спортист на годината“ на Стара Загора

KWF World 2014

Световният шампион по карате киокушин Петър Мартинов стана „Спортист на годината“ на Стара Загора за 2014-а.

Част от останалите отличия на състезателя за няколко призови места и от Европейски първенства по карате киокушин.

Церемонията по награждаването се състоя на 23.12. 2014 година в общинска спортна зала „Иван Вазов“ в присъствието на зам.-областния управител Маноил Манев, председателя на Общинския съвет Емил Христов, зам.-кмета Иванка Сотирова, представителя на ММС Илия Илиев, общински съветници, много спортисти, деятели на спорта, гости.

За най-добър треньор пък бе обявен Стилиян Петров от СК „Аскен“. Той също може да се похвали със световна титла по карате киокушин през 2013 година от Световното първенство в София.

Общо над 20 спортни клуба в Стара Загора излъчиха своите номинации за класацията „Спортист на годината“ на Стара Загора, които са близо 50.

KWF World 2014
KWF World 2014

 
 

Българската карате киокушин федерация с почетни звания за най-успешните представители на спорта

KWF World 2014

Българската карате киокушин федерация (БККФ) ще награди с почетни звания най-успешните представители на спорта, постигнали забележителни резултати в своята кариера.

Спортните звания са под формата на сертификат и ще отличат поименно състезателите и треньорите на БККФ, прославили най-твърдия стил карате и името на България на национални и международни турнири.

Имената на отличените – общо 27 на брой, попадат в четири категории, като водещо условие при определянето им са персоналните участия в състезания, както и извоюваните медали и титли до момента.

Състезателите ще бъдат удостоени със следните сертификати:
„Заслужил майстор на спорта” – за световните шампиони Стилиян Петров, Александра Маринова, Александър Команов и Петър Мартинов, „Майстор на спорта” – за Станислава Бойчева, Христо Георгиев, Йордан Янев, Милуш Драганов, Николай Йоргов, Иван Команов, Анелия Асенова, Даниела Динева, Емил Сталев, Габриела Мирчева, и „Кандидат-майстор на спорта” – за Дилян Николов, Беркджан Шен, Андрей Андреев, Кристиян Станков, Айшегюл Шен, Валерия Лозанова, Моника Димитрова, Георги Дойчев, Деян Братков и Михаела Иванова.

БККФ ще награди със специална грамота и трима треньори, под чието ръководство са излъчени най-много шампиони. Специална грамота „Заслужил треньор” ще получат Асен Асенов, Николай Рачев и Евгении Команов.

Тържественото събитие за връчване на почетните звания ще се проведе на 16-и януари тази година в хотел „Азалия”, намиращ се в к.к. Св. св. Константин и Елена.

Младежкият ни отбор по карате киокушин с 3 световни титли и бронзов медал от Световното първенство в Москва

KWF World 2014

Българските младежки национали по карате киокушин спечелиха поредните си отличия на най-престижното събитие за годината и затвърдиха мястото на страната ни сред най-големите сили в спорта.

Младите ни надежди в най-твърдия стил карате грабнаха 3 световни титли и един бронзов медал на приключващото Световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки – Москва, 19-22 декември, 2014.

Като световни шампиони на почетната стълбичка се качиха Кристиян Станков – в категория до 65 кг, Габриела Мирчева – в категория до 50 кг и Валерия Лозанова – в категория до 45 кг.

Бронзов медал за българския отбор спечели Моника Димитрова в категория до 50 кг при девойките.

Страната ни бе представена от общо 16 състезатели. Треньори на българския отбор са Живко Андреев и Иван Иванов, а национален представител за киокушин кан в България е сенсей Николай Рачев.

KWF World 2014
KWF World 2014
KWF World 2014
 

Христо Георгиев е спортист № 1 на Габрово за 2014

KWF World 2014 Снимка: Gabrovo News

Европейският вицешампион и бронзов медалист от световното първенство по киокушин Христо Георгиев e най-добрият спортист на Община Габрово за 2014-та в класацията при мъжете и жените, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Той получи отличието си лично от кмета на Община Габрово Таня Христова на церемония в зала „Възраждане“, която протече под формата на телевизионно предаване.

Христо Георгиев е част от мъжкия национален отбор на България по киокушин в категория над 90 килограма и има пет призови места от края на миналата година до момента – бронзови медали от Световните първенства в София и в Япония, вицеевропейска титла от Волос (Гърция) през тази година, и трето място от шампионата на стария континент в Легница през декември 2013-та. Записа и едно супер престижно второ място в откритото първенство на Япония.

Младежкият ни отбор по карате киокушин замина за участие в Световното първенство в Москва

KWF World 2014

Най-младите ни надежди в карате киокушина заминаха за руската столица, където ще вземат участие в най-престижното състезание в спорта. Световното първенство в Москва за юноши и девойки ще се проведе между 19 и 22 декември.

Българският национален отбор ще се бори за световните титли, представен от 16 състезатели. Ежегодно младежите ни в най-твърдия стил карате показват отлични умения, печелейки множество медали и отличавайки се със своите професионални умения и спортен дух. Ето защо и тази година Българската федерация по карате киокушин изпрати своите най-млади представители с големи очаквания и наставления за пореден успех.

Българските участници в Световното първенство по карате киокушин за юноши и младежи – Москва, 2014 г. ще бъдат: Мария Чепилова, Виктор Василев, Валентин Вълчанов, Кристиян Станков, Валерия Лозанова, Моника Димитрова, Марина Хаджийска, Яна Андреева, Стилиян Петков, Ивайло Маринов, Илиян Стребков, Кристиян Желев, Александър Димитров, Габриела Мирчева, Пола Момчилова и Любомира Николова.

Треньори на българския национален отбор са Живко Андреев и Иван Иванов, а национален представител за киокушин кан в България е сенсей Николай Рачев.

Открито Европейско първенство по Киокушин карате на IFK - 29,30 Ноември 2014г.

IFK kyokushin european championship 2014

В събота и неделя бойци на Българската Карате Киокушин Федерация ще участват на откритото Европейско Първенство по карате Киокушин за деца, юноши, мъже и жени. На 29.XI са децата и шношите, а на 30.XI са мъжете и жените. Началото на състезанието е от 10:00 в Арена "Самоков"

Около 60 съдии ще отсъждат битките на над 300 състезатели от над 15 държави. Българите са 50 на брой, като голяма част са от БККФ.

На адрес: http://ifk-europeanchampionship.com/online_tv.html ще има пряко излъчване на състезанието.


Посетете сайта на световния шампион Стилиян Петров

Личен сайт на световния шампион по карате киокушин Стельо

На адрес http://stiliqnpetrov.com можете да посетите сайта на световния шампион Стилиян Петров и да научите повече за успехите му. Той е световен шампион по Шинкеншобу в световното в Токио, Япония от 2013г. и световен шампион по Карате Киокушин от световното KWU на 6-ти Октомври 2013г. в София. Срещите от световното в София можете да видите тук.

Стельо е родом от град Стара Загора. Там тренира при Сенсей Асен Асенов, а след това при много други инструктори. Важна част от израстването му като каратека е пребиваването като "Учидеши" за период на 3 месеца усилени тренировки в Япония.

Пожелаваме му да не спира да добавя в сайта още успехи на татамито и извън него.

Международна купа „Шумен” за деца до 14г. юноши и девойки, жени, мъже и ветерани - кумите - 15.11.2014 г.

Shumen Cup 2014

На 15 Ноември се проведе купа Шумен. Участваха бойци от всички възрасти с до три участия в състезания и до 7-мо кю. За ветераните нямаше ограничения за степента и килограмите, като битките бяха в абсолютна категория. Общо състезателте бяха 213 в 45 категории от 21 клуба.

Отборно най-добре се представиха СК Гладиатор - гр. Бургас с общо 30 медала от които 11 златни, 7 сребърни и 12 бронзови, с което спечелиха Купа Шумен На второ място са СК Армеец - гр. София, а на трето място е СК Киокушин - гр. Шумен.

Отново бойци от Сърбия, водени от Зарко Дукич участваха в Купа Шумен и взеха 1 златен и 2 сребърни медала.

Бяха раздадени и специални награди на турнира. За дебют взе Иван Попов от СК Армеец - гр. София. За най-висок боен дух взе Таня Николова от СК Самурай - гр. Бургас. Награда за младши съдия взе Димитър Димитров. Сенсей Радослав Христов от СК Ояма-Скорпио(гр. София) взе отличие за най-опитен боец с най-голям стаж.

Shumen Cup 2014

Сенсей Стоян Димов (Изпълнителен Директор на БККФ) навръх рождения си ден участва в турнира при ветераните и с първото си място в абсолютна категория заслужи овации от публиката.


БЪЛГАРСКИЯТ ОТБОР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН-КАН ОТНОВО НА СВЕТОВНИЯ ВРЪХ

KWF World 2014

На 03.11.2014 г. в Япония се проведе Световна Купа на KWF, която е част от KWU. Мъжкият национален отбор на Българска Карате Киокушин Федерация / киокушин – кан/ се представи отлично. Отборът бе воден от Сенсей Христо Христов и Сенсей Стилиян Петров / Световен Шампион от миналогодишното Световно Първенство на KWU. Представител на KWF от българска страна е Шихан Христо Трайков – Вицепрезидент на KWF.
Петър Мартинов е Световен Шампион в тежка категория – над 90 кг. В същата категория Христо Георгиев е бронзов медалист.
В категория до 90 кг. отново имахме Български финал - Александър Команов е Световен Шампион, а Емил Сталев – Вицешампион. В тази категория 3-ти е Никола Николов, който отпадна на полуфинала от Емил Сталев.
До 80 кг. – бронзови медалист е Милуш Драганов.
В категория до 75 кг – Георги Дойчев е 3-ти, а в категория до 70 кг. – бронзов медал завоюва Иван Команов.
Равносметката за нашия отбор: 12 бойци – 8 медала, от които 2 Световни титли, 1 Вицесветовна титла и 5 бронзови медала. Отлично представяне на нашите бойци, които отново доказват, че са добре подготвени и постигат успехи във всички първенства на различните федерации, в които участват.
Отборът на киокушин-кан се прибира утре вечер.

 

 

Купа Павликени за деца, юноши и девойки - гр. Павликени- 25 Октомври 2014 г.

Kyokushin cup Pavlikeni

Деца, юноши и девойки от всички клубове на българската карате киокушин федерация гостуваха на гр. Павликени и клуба организатор СК Киокушин на първото състезание "КУПА Павликени". Участваха бойци 154 бойци от 19 клуба.

Като най-успешни клубове се отличиха СК Самурай - гр. Бургас, СК Киокушин - гр. Шумен и СК Надежда - гр. Габрово.

Приза за най-висок боен дух взе Иван Георгиев от Павликени, за най-техничен състезател бе отличен Стоян Христов от гр. Черноморец. Наградата за най-добър съдя бе присъдена на Росица Петрова от гр. Левски.

Официалното класиране можете да видите тук.

 

 

Държавно първенство за деца до 14 години, юноши и девойки – младша и старша възраст – ката и кумите.

На 4.10.2014 г. в гр. Габрово, спортна зала „Орловец”, се проведе Държавно Първенство за деца, юноши и девойки.

В състезанието участваха 132 състезатели от 22 клуба в общо 27 категории. Главен съдия на турнира е Николай Рачев, а секретар Пролет Василева. Схватките отсъждаха 20 арбитъра.

Наградите за най-висок боен дух взеха Сара Иванова от СК "Самурай" - гр. Бургас и Габриел Иванов от СК "Киокушин" - гр. Габрово.

Отборно класирането е: 1 място - Самурай - гр.Бургас, 2 място - Надежда гр. Габрово и 3 място - Киокушин - гр. Габрово.

Официалното класиране можете да видите тук:.

 

 

Държавно първенство за мъже и жени по кумите и ката - гр. Бургас - 20 Септември 2014 г.

На 20.9.2014 г. в гр. Бургас, спортна зала „Младост”, се проведе Държавно Първенство за жени и мъже.

В състезанието участваха 39 състезатели от 15 клуба в общо 7 категории. Главен съдия на турнира бе Николай Рачев, а секретар Пролет Василева. Схватките съдийстваха 20 арбитри.

Наградите за най-висок боен дух грабнаха Йоанна Андреева при жените и Александър Димитров при мъжете. Отборно най-много медали спечелиха СК ТИМ - Варна, Армеец - София и Самурай - Бургас. Най-добър съдия на състезанието бе Живко Андреев от Самурай-Бургас.

Официалните лица бяха Сенсей Асен Асенов - член на УС на БККФ, Сенсей Николай Рачев - национален представител за киокушин кан, Сенсей Стоян Димов - изпълнителен директор на БККФ.

Официалното класиране можете да видите тук:

Ката ЖениКата Мъжеkumite

 

Митко - Дилян

 

 

Съдийски семинар - гр. Шумен - 12 - 14 септември

В град Шумен от 12 до 14 септември се проведе съдийски семинар по кумите и ката. Поканени бяха всички категоризирани съдии на българската карате киокушин федерация. Техническите тренировки по ката се водеха от Сенсей Николай Рачев - национален представител за киокушин-кан за България, а теоритичната част, както и тестовете се водеха от Сенсей Андреян Иванов - Шеф на съдийската колегия.

Съдийски семинар - Шумен

 

VIII международен лагер карате киокушин - Варна 2014г.

Приключи ежегодния международен лагер за трениращи карате киокушин, организиран от Българската Карате Киокушин Федерация. В периода 22-28 Юни в к-с Камчия тренираха заедно над 700 деца и възрастни от 23 клуба от цялата страна. От чуждестранните участници присъстваха представители от Германия, Беларус, Русия, Сърбия и Япония.

hiroshige - Kamchia 2014

 

Kamchia 2014

 

Kamchia 2014

Японските инструктори Шихан Хирошите, Масахиро Канеко, Масахиде Ишиджима, Хирокадзи Кога и Юта Иноуе провеждат тренировките и следят подготовката за изпита за степен. От българска страна на лагера са Сенсей Николай Рачев(национален представител за Киокушин-кан за България), Сенсей Стоян Димов(изпълнителен директор на БККФ), Сенсей Асен Асенов(Член на борда на директорите на БККФ), Сенсей Тихомир Атанасов(Член на борда на директорите на БККФ) както и всички съдии, шампиони и треньори на федерацията.

yaido - Kamchia 2014

Самия изпит ще се проведе на 28 Юли и ще бъде за всички степени до втори дан включително. Тренировките са двуразови, като националите на всички държави тренират заедно. Освен киокушин заниманията инструкторите участват в тренировки по Яйдо, а също се провежда турнир по футбол и на 28 юни ще се излъчи шампион от 19-те отбора.

Лагера се провежда под егидата на KWU.

Държавно първенство за деца до 8, до 10 и до 12 години – ката и кумите – 7.06.2014 г. – гр. Ямбол

На 7-ми Юни се проведе държавното първенство за деца до 2 години. Участваха общо 210 деца от 22 клуба на българската карате киокушин федерация от цялата страна. Категориите за кумите бяха 32, а за ката 2. Град Ямбол за втори път е домакин на държавно първенство и организацията отново беше на ниво. Очаквахте скоро резултатите.

Два турнира на 27 април 2014

На 27 април бойци на БККФ ще премерят сили в два турнира - All Japan в Япония и Купа Ояма в гр. Нови пазар.

KWU World

В Япония ще се проведе традиционния турнир All Japan / шинкен - шобу - мъже /. Българската Карате Киокушин Федерация отново ще изпрати състезатели във всички категории.

Състав за япония :

-65 кг. Дилян Николов

-72 кг. Георги Дойчев

-80 кг. Николай Йоргов

-89кг.Александър Команов

Треньор /ръководител на отбора Николай Атанасов, а доктор е Стоян Стаматов.

Заминават на 24.04. и се връщат на 28.04.

Александър Команов е златен медалист от миналата година, а Николай Йоргов е сребърен медалист от 2012.

 

 

 

 

 

 

Oyama Cup - Novi Pazar

На 27-ми април в град Нови пазар ще се проведе традиционния Турнир Купа "Ояма" - до момента заявки има от близо 300 състезатели. Турнирът ще е за мъже без национален отбор и деца до 14 години стил кумите.

Кантара е от 8:30 до 10:00 на 27 Април, начало на състезанието от 11:00. Карта на адреса на залата: https://goo.gl/maps/Tu4nh

 

 

 

 

 

Купа Верея 2014

Верея 2014Тазгодишното издание на най-стария карате турнир в България ще събере над 23 клуба в 25-тото си издание. Битките ще са в стил кумите за юноши, девойки, жени и мъже до 21 години. Ще има също битки и в стил шинкен-шобу за мъжете над 21 години.

От миналата година вече турнира е международен, с участието на каратисти от Сърбия.

Стара Загора: Стара Загора отново ще бъде домакин на Международен турнир по карате киокушин за купа „Верея". В него ще вземат участие над 200 юноши и девойки, мъже и жени - представители на различни клубове в страната и чужбина. Най-старият и непрекъсван турнир по киокушин в България от миналата година вече е с международно участие.

Организатори на първенството са Община Стара Загора и БККФ.

Турнирът ще се проведе на 5 април. Откриването е от 10.30 часа в спортна зала "Иван Вазов".

На 4 април /петък/ кантара ще се проведе в зала ИВАН ВАЗОВ, където ще бъде и състезанието от 18.00 - 20.00 ч.

 

 

Съдийски и инструкторски семинар - 7-8 март 2014, Токио, Япония

Българката Карате Киокушин Федерация изпрати шестима каратеки на традиционния семинар за инструктори в Япония.

Канчо РоямаШихан ОказакиСенсей Сун Ли

 

В края на семинара се проведе и изпит за дан, като новите данове са както следва: Йордан Янев - 2 дан, Даниела Динева - 2 дан, Николай Йоргов - 1 дан и Айшегюл Шен - 1 дан. Групата се водеше от Сенсей Иван Иванов - 3 дан. Семинара беше основно с техническа насоченост. Отработиха се елементи от Дженерал Клас, висшите кати както и катите с Бо. Нашите представители успяха да защитят до един степените за които се явяваха в конкуренцията на инструктори от 14 държави сред които Япония, Русия, САЩ, Германия, Канада и др. Очакваме нашите успешни каратисти да предадат наученото на останалите членове на Българската Карате Киуокушин Федерация,за да можем на следващия семинар да отидем още по-добре подготвени.Участниците в семинара за инструктори

 

Интересна част от семинара бяха разясненията на катите предствени от Шихан Оказаки чрез бункаи от всяка ката. Част от семинара се води от сенсей Сун Ли, фуко-канчо Хирошиге и Канчо Рояма.
Друга част от изпита бе и спаринга между участниците в семинара, като за 1 дан се участваше в 10 последователни срещи, а за 2 дан в 20 срещи по 2 минути.

Кихон

Голямата новина от семинара е, че Канчо Рояма съобщи своя наследник, след като се оттегли от активна дейност в Киокушин-кан организацията. Това е Шихан Оказаки, който е 6-ти дан по киокушин-кан и с черен пояс по още няколко стила бойни изкуства.

Кихон

 

 

7-ми отворен шампионат по карате киокушин за юноши и девойки - Берлин, Германия - 15 март 2014


Отворен шампионат по карате киокушин - български шампиони


Днес в Берлин се проведе откритото първенство на Германия по карате киокушин-кан за юноши.

Класиране:
1 места - Ивайло Маринов и Йордан Димитров,

2-ри Кристиян Станков,

3-ти места - Георги Комсийски, Даниел Атанасов, Даниел Бойчев, Кристиян Желев, Илиян Стребков и Стилиян Петков.

Отборът се прибира утре вечер в 22.00 ч /София/.
Радомир Кръстев, Андрей Андреев, Беркджан Шен и Валентин Вълчанов без медали, но с добро представяне.
Треньори на отбора - Живко Андреев, Христо Христов и Стилиян Петров. Доктор - Стоян Стаматов

С това състезание отбелязваме началото на международния спортен календар на Българска Карате Киокушин Федерация.

 

Начало на 2014 със съдийски семинар и семинар по шинкен-шобу


Съдийски и инструкториски семинар 2014 - киокушин и шинкен-шобу

Българската карате киокушин федерация положи началото на спортния си календар за 2014 година със семинар за инструктори и съдии. Събитието се състоя в град Варна на 15 и 16 февруари. Участваха инструктори от цялата страна, които се запознаха с тънките моменти в съдийството по кумите, ката и шинкен-шобу. Положиха и тест, който има за цел да провери и сертифицира годността на съдийския колектив. Съдийския семинар се водеше от шефа на съдийската клегия - Сенсей Андреян Иванов.

В трите тренировки между теоретичната част Сенсей Николай Рачев даде насоки и ценни методики за инструкторите за предстоящото състезание в стил киокушин и шинкен-шобу в Стара Загора на 5 Април 2014г.

 

 

Две титли на световното първенство за младежи и девойки - 21-22 Декември 2013 г.


Мария Чепилова и Михаела Иванова извоюваха златните медали в категориите си на тазгодишното световно първенство за юноши и девойки. Мария Чепилова победи на финала японката Кокоро Миура в кат. до 50 кг, а Михаела Иванова надделя над японката Минами Кошака в кат. над 65кг. при девойките 16-17 год.
Junior BG Medalists 2013

Андрей Андреев от Бургас взе титлата за най-техничен състезател.
Българския юношески отбор се представи изключително достойно, като спечели общо 30 отличия от които 2 златни, 8 сребърни и 20 бронзови.
Отборно най-добре се класира тима на Япония с 14 титли.

Официални гости на 3-ото световно първенство по киокушин във Варна бяха шихан Кояма Акио – директор на щаб-квартирата на Международната организация по киокушин-кан (Kyokushin-kan International), шихан Кинай Митсуаки и Олександър Тибулевич – представители на Kyokushin-kan International и сенсей Николай Рачев – представител на Българската карате киокушин федерация (БККФ). Те поздравиха гостите и участниците на първенството. От община Варна старт на мондиала даде началникът на отдел „Спорт” Кристияна Генчева.

Крайно класиране и медалисти

12 – 13 г., момчета, до 35 кг
1. Фумия Нагатами (Япония)
2. Лев Волковитский (Русия)
3. Йосей Айкава и Рио Сейкугучи (Япония)

12 – 13 г., момчета, до 40 кг
1. Соши Хирота (Япония)
2. Шион Кавай (Япония)
3. Юрий Русин (Русия) и Егор Шемалов (Русия)

12 – 13 г., момчета, до 45 кг
1. Георгий Крутик (Русия)
2. Ринтаро Имото (Япония)
3. Кейто Накамура и Тошия Тая (Япония)

12 – 13 г., момчета, до 50 кг
1. Харуки Масуда (Япония)
2. Владимир Степовой (Русия)
3. Савелий Кривошейн и Данил Баканов (Япония)

12 – 13 г., момчета, до 55 кг
1. Шума Маруиама (Япония)
2. Валентин Вълчанов (България)
3. Вячеслав Велиев (Русия) и Такеру Иноко (Япония)

12 – 13 г., момчета, над 55 кг
1. Рео Канеда (Япония)
2. Евгений Куторской (Русия)
3. Лъчезар Палачоров (България) и Зиявудин Магомедов (Русия)

12 – 13 г., момичета, до 40 кг
1. Това Ичикава
2. Мяу Масуда (Япония)
3. Екатерина Череншиткова (Русия) и Чинхана Камиджима (Япония)

12 – 13 г., момичета, до 45 кг
1. Юруко Оно
2. Айяко Сакакида (Япония)
3. Ива Петрова (България) и Рихо Огура (Япония)

12 – 13 г., момичета, до 50 кг
1. Асука Фуджимаки
2. Хина Озаки (Япония)
3. Саки Оширо (Япония) и Доменика Вельова (България)

12 – 13 г., момичета, над 50 кг
1. Мария Чепилова (България)
2. Кокоро Миура (Япония)
3. Александра Витковска (Полша) и Мариела Любенова (България)

14 – 15 г., момчета, до 45 кг
1. Косуке Садано (Япония)
2. Владислав Полубинский (Русия)
3. Иван Токарев и Артур Утяков (Русия)

14 – 15 г., момчета, до 50 кг
1. Шота Номото (Япония).
2. Валерий Ширинский (Русия)
3. Владимир Олекнов (Русия) и Юя Хашимото (Япония)

14 – 15 г., момчета, до 55 кг
1. Шуния Такай
2. Такума Номото (Япония)
3. Александър Михайлов и Аркадий Медведев (Русия)

14 – 15 г., момчета, до 60 кг
1. Никита Ештокин (Русия)
2. Ивайло Маринов (България)
3. Андрей Логачев (Русия) и Денис Овчаренко (Русия)

14 – 15 г., момчета, до 65 кг
1. Дмитрий Соловьов
2. Максим Коновалчук (Русия)
3. Родион Коноваленко (Русия) и Вилин Леков (България)

14 – 15 г., момчета, над 65 кг
1. Олександр Сухов
2. Артьом Груздов (Русия)
3. Георги Комсийски (България) и Иля Иванников (Русия)

14 – 15 г., момичета, до 45 кг
1. Наоми Асами (Япония)
2. Моника Димитрова (България)
3. Лора Димова (България)

14 – 15 г., момичета, до 50 кг
1. Яна Инкова (Русия)
2. Габриела Мирчева (България)
3. Микото Фуджимаки (Япония)

14 – 15 г., момичета, до 55 кг
1. Юзуми Абе (Япония)
2. Мария Каменева (Беларус)
3. Анастасия Усова (Русия)

14 – 15 г., момичета, до 60 кг
1. Екатерина Козлова
2. Алина Кожевникова (Русия)
3. Любомира Николова (България) и Миу Кимакура (Япония)

14 – 15 г., момичета, над 60 кг
1. Анастасия Янина (Русия)
2. Доника Желязкова (България)
3. Теменужка Стефанова и Надежда Железова (България)

16 – 17 г., момчета, до 55 кг
1. Мизуки Аосе
2. Хикару Фуджимаки (Япония)
3. Даниел Атанасов и Кристиян Петров (България)

16 – 17 г., момчета, до 60 кг
1. Владислав Колесников
2. Егор Чудников (Русия)
3. Йордан Димитров и Беркджан Шен (България)

16 – 17 г., момчета, до 65 кг
1. Омар Магомедов
2. Константин Волинко (Русия)
3. Андрей Андреев (България) и Никита Колежанов (Русия)

16 – 17 г., момчета, до 70 кг
1. Андрей Бишин (Русия)
2. Петър Стойков (България)
3. Йордан Николов и Габриел Иванов (България)

16 – 17 г., момчета, до 75 кг
1. Станислав Степаников (Русия)
2. Кристиян Желев (България)
3. Пьотр Домански (Полша) и Георги Иванов (България)

16 – 17 г., момчета, над 75 кг
1. Сергей Бутринов
2. Сергей Тимченко (Русия)
3. Иван Гуляк (Русия) и Карапет Арабкерчиян (България)

 

16 – 17 г., момичета, до 55 кг
1. Олеся Чигина (Русия)
2. Ия Монова (България)
3. Вакана Фуджитана (Япония) и Пламена Иванова (България)

16 – 17 г., момичета, над 55 кг
1. Михаела Иванова (България)
2. Минами Кошака (Япония)
3. Дария Набатова и Екатерина Савелиева (Русия)

Жребия за състезанието можете да изтеглите от тук: Cadettes World 2013 Draw

Европейско първенство по киокушин карате на KWF - гр. Легница, Полша - 29 - 30 Ноември 2013 г.

БККФ изпрати представителния си отбор на eвропейското първенство по Карате Киокушин на KWF в град Легница, Полша. В отбора са включени юноши и девойки, мъже и жени. Треньори на отбора са Сенсей Иван Иванов и Сенсей Христо Събчев.

Участваха 348 състезателя от 23 страни. Българския отбор завоюва 17 медала

Медалистите са:

stanislava - ayshegul - European Championship KWF Legnica 2013Komanovi - European Championship KWF Legnica 2013

European Championship KWF Legnica 2013

Александър Команов - 1во място и награда за най-добър състезател при мъжете.

 

Айхан Ахмедов - 2ро място.

Николай Йоргов - 2ро място.

Иван Команов - 2ро място.

 

Христо Георгиев - 3то място.

Станислава Бойчева - 3то място.

Айшегюл Шен - 3то място.

 

Михаела Иванова-1во място

Доника Желязкова-1во място

 

Беркджан Шен-2ро място

Кристиян Желев-2ро място

 

Ивайло Маринов-3то място

Георги Комсийски-3то място

Йордан Димитров-3то място

Стилян Петков-3то място

Илиян Стребков-3то място

Християн Илиев-3то място

 

 

Българските съдии са:

 

Таньо Танчев - KWF

Павел Георгиев – KWF

Живко Андреев – БККФ

Андреан Иванов – БККФ

Георги Георгиев – БККФ

Стилиян Петров – БККФ

Даниела Динева - БККФ

 

Доктора с отбора е Стоян Стаматов.

 

Официален гост е Шихан Христо Трайков - вицепрезидент на KWF

 

 

 

Състезание за начинаещи по карате киокушин в гр. Шумен - 24.11.2013 г.

На 24 Ноември в гр. Шумен. в спортен комплекс "Плиска" се проведе националния турнир Купа Шумен за деца, юноши и девойки, мъже и жени.Като условие за участие да начинаещи състезатели с до 3 състезания и до 7-мо кю. Турнира се провежда за втори път и се радва на голям интерес порaди атрактивните битки на навлизащите в киокушин.

Участваха 170 състезателя от 17 клуба. Клубен шампион стана СК "Надежда" -гр. Габрово.

 

 

Христо Георгиев е вицешампион на отвореното първенство на Япония - 17.11.2013 г.

Христо Георгиев - All JapanНа отвореното първенство на Япония Христо Георгиев завоюва сребърен медал. Полуфинал печели с вазари, а на финала отпада по точки от японеца. Дилян Николов и Ивайло Никифоров печелят по 1 среща и отпадат на четвърт финал. Момчетата се прибират утре 18 ноември.

 

 

Купа "Ояма" - гр. Нови Пазар

На 10 ноември се състоя турнира за деца до 12 години - Купа Ояма в гр. Нови Пазар. Домакините се бяха погрижили за организацията, а 103 състезателя от 13 клуба си разпределиха медалите. Отборен шампион стана СК Самурай - гр. Бургас. Главен Съдия бе Сенсей Николай Рачев.

 

Световен Шампионат по Шинкен-шобу - Тюмен, Русия - 27.10.2013

На проведения световен шампионат по Шинкен-шобу (правилник киокушин с ръце в главата на световната Киокушин-кан федерация) българския отбор извоюва 3 медала от които:

Венелин Анков - 1-во място с 3 победи. Надви последователно един латвиец и двама руснаци.

Тодор Тодоров - 2-ро място. Победи руснак, отказа украинец и след това загуби от шампиона в категорията - Руснак

Мариян Макавеев - 2-ро място с една предварителна среща и още 2 победи. На финала не излезе поради лекарска забрана заради аркада. Срещна украинец и двама руснака.

Марио Кирилов отпадна първа среща заради аркада на брадата, която му бе нанесена с глава.

 

 

 

Предстоят ДП за юноши и девойки - гр. Габрово и национален турнир за купа "ШУМЕН"

 

Държавното първенство за юноши и девойки младша и старша възраст в гр. Габрово ще се проведе на 26 октомври в зала Орловец. Очакваме над 130 състезателя в 26 категории от 21 клуба. Ще се проведе и състезание по Ката. Началото на кантара е в 9:00, а откриването е насрочено за 11ч.

На 10 ноември предстои националната купа "Ояма" в гр. Нови Пазар за деца до 12 и до 14 години. Място на провеждане - Спортна зала "Стадиона". Кантара е от 9:00, а началото на състезанието е в 12:00.

На 23 ноември ще се проведе националния турнир за купа "Шумен" за дебютанти на състезателното татами, както и за участници до 7 кю и с до 3 състезания. Място на провеждане - Спортен комплекс „Плиска” - гр. Шумен. Кантара е от 9:00, а началото на състезанието е от 12:00

Категориите са:

Момчета 8 г. 2006-2005 -20, -25, -30, -35, -40, +40

Момичета 8 г. 2006-2005 -20, -25, -30, -35, +35

Момчета 10 г. 2004-2003 -25, -30, -35, -40, -45, +45

Момичета 10 г. 2004-2003 -20, -25, -30, -35, +35

Момчета 12 г. 2002-2001 -30, -35, -40, -45, -50, +50

Момичета 12 г. 2002-2001 -25, -30, -35, -40, +40

Момчета 14 г. 2000-1999 35- 40,- 45, -50, -55, +55

Момичета 14 г. 2000-1999 -30,- 35,-40, -45, +45

Юноши младша възраст 1998-1997 -45, -50, -55, -60, -65, +65

Девойки младша възраст 1998-1997 -40, -45, -50, -55, +55

Юноши старша възраст 1996-1995 -55, -60, -65, -70, - 75, +75

Девойки старша възраст 1996-1995 -50, -55, -60, +60

Мъже -60,-70, - 80, -90, +90

Жени -55, -60,- 65, + 65

 

 

Резултати от световния шампионат по киокушин - 2 титли и 12 медала - 5-6 Октомври 2013

 

На световния шампионат по киокушин на KWU българския отбор извоюва 12 медала от общо 22 участника. Световни шампионски титли спечелиха Александра Маринова в кат. над 70кг. и Стилиян Петров в кат. до 75кг. Сребърни медалисти са Николай Йоргов в кат. до 80кг., Емил Сталев в кат. до 80кг. и Александър Команов в кат. до 90кг. Трети места извоюваха Айшегюл Шен в кат. до 55кг., Станислава Бойчева в кат. до 55кг., Деян Братков в кат. до 75 кг., Младен Кишев в кат. до 95 кг., Александър Йорданов в кат. до 90 кг., Христо Георгиев в кат. над 95 кг., Иван Команов в кат. до 70кг.

Всички български бойци имаха изключително тежки битки със сериозни противници. Най-сериозен отпор на домакините дадоха отборите на Русия и Япония.

Този шампионат е първия по рода си даващ заявка да обедини всички федерации по киокушин. В това състезание участваха бойци от Киокушин-кан, IFK, KWF, IBK Budokai, MatsushimaGroup и All-JapanUnion. За първии път от много години в киокушин имаме новина за обединение, което излъчва общ шампион.

Участваха над 260 бойци от над 40 държави. В първия ден се проведоха боевете във всички 14 категории при мъжете и жените до полуфинали. Сред официалните гости беше и Долф Лудгрен.

Втория ден състезанието беше открито с тържествен парад на знамената на държавите участници. Парада беше воден от Александър Команов в ролята на знаменосец. След това се произнесоха речите на Хихан Холандер (KWF), Шихан Стив Арнел(IFK) и Канчо Рояма(Kyokushin-kan). Всички изразиха задоволството си от постигането на общ световен шампионат за всички федерации. Сенсей Рачев Направи демонстрация на Ката(Сей Пай) и тамешивари.

Ще предаваме наживо световния шампионат по карате киокушин на 5 и 6 Октомври

 

На страницата на българската карате киокушин федерация ще се предава наживо стрийминга от световното. Начало: 10:00 на 5 октомври.

Излъчването ще можете да гледате от тук


или през този линк: http://kyokushin-kan.bg/KWU2013-streaming.html

 

 

 

Състав на българския отбор за световното първенство KWU - 5-6 Октомври 2013

 

Дилян Николов - кат. до 60 кг.

Даниъл Георгиев - кат. до 60 кг.

Младен Венев - кат. до 65 кг.

Георги Дойчев - кат. до 65 кг.

Иван Команов - кат. до 70кг.

Александър Петров - кат. до 70кг.

Стилиян Петров - кат. до 75кг.

Деян Братков - кат. до 75кг.

Николай Йоргов - кат. до 80кг.

Славей Христов - кат. до 80кг.

Емил Сталев - кат. до 85кг.

Александър Йорданов - кат. до 85кг.

Александър Команов - кат. до 90кг.

Айхан Ахмедов - кат. до 90кг.

Петър Мартинов - кат. до 95кг.

Младен Кишев - кат. до 95кг.

Христо Георгиев - кат. над 95кг.

Йордан Янев - кат. над 95кг.

 

Айшегюл Шен - кат. до 55кг.

Станислава Бойчева - кат. до 55кг.

Румяна Янъкова - кат. до 65кг.

Александра Маринова - кат. над 70кг.

 

 

Световно първенство KWU - 5 - 6 октомври 2013г.

Световният съюз по киокушин (KWU) показа своята мощ не само в броя на участниците, но и в качеството на подготовката за Световното първенство, което ще се проведе в гр.София, България, 5-6 октомври.

 

 

До този момент са получени заявки за 264 от най-добрите бойци на 45 различни страни. Много от тях са световни и европейски шампиони, други шампиони в техните страни или федерации, но кои всъщност са шампиони на всички федерации? Световното първенство KWU ще Ви даде отговор на този въпрос. Освен участниците от страните-членки на KWU - KI KyokushinKan, IFK и KWF, ще вземат и участие и бойци от IBK Budokai, MatsushimaGroup и All-JapanUnion.

Този шампионат ще бъде и зрелищен, и престижен, ще покаже на света, че киокушинът става все по-силен, когато е обединен.

Не изпускайте! Ние ще организираме онлайн достъп на живо, а също така каним всички безплатно да присъстват на това събитие в зала „Арена Армеец”.

Осу!

 

 

Международен летен лагер - Камчия 2013

Над 70% от бойците, явили се на изпит, смениха коланите си на традиционния международен летен лагер на Българската карате киокушин федерация на Камчия. Над 350 състезатели застанаха пред инструкторите, за да повишат степента си. Според комисията те са показали отлични умения и резултатите са факт. За това говори и другата статистика – 7 от 8 кандидати издържаха изпита за 1-ви дан и черен колан в петък вечер!


Тази година лагерът се проведе от 1 до 6 юли с участието на близо 600 бойци. Тренировките бяха 3-разови. От родните клубове са представени всички членове на централата в най-твърдия стил. Представители на още 4 страни – Германия, Украйна, Беларус и Сърбия, проявиха интерес към лагера в Камчия. Освен заниманията по киокушин, за по-високите степени имаше и специални тренировки по иайдо - древното японско бойно изкуство за самоусъвършенстване по пътя на меча. Проведе се и турнир по футбол.
Бранч-шефът на БККФ сенсей Николай Рачев коментира, че е останал много доволен както от лагера, така и от показаното от бойците.
“Показаното на изпита ме зарадва най-много – каза сенсей Рачев. – Класата на състезателите се повишава от ден на ден и съм оптимист за развитието на най-твърдия стил у нас.”
Той добави, че тази година е нямало как лагерът да поеме всички желаещи и участието в него е било нещо като “бонус” за високи резултати.
Секретарят на Българската карате киокушин федерация сенсей Пролет Василева освен статистиката по решенията на изпитната комисия коментира още, че традиционният лагер продължава да е едно от най-важните (и масови!) събития в БККФ.
Членът на УС сенсей Асен Асенов добави, че вече е спокоен за развитието на най-твърдия стил. Той не скри задоволството си, че във федерацията и по клубовете вече е изградена пирамидата от всички възрастови групи.

 

 

България отново на върха в най-тежкия правилник в карате - Шинкеншобу - 23.6.2013

На 23 Юни, се проведе  отвореното първенство на Япония по Шинкен-шобу - най-тежкия правилник на киокушин карате. Българите завоюваха 2 златни и 1 сребърен медал и вероятно се класираха първи отборно.

В категория до 72 кг Стилиян Петров зае първо място след три поредни победни над японци.

Александър Команов се класира първи в категория над 80 кг след победи над японец и един германец. Сашо спечели и приза за най-зрелищен нокаут след елиминирането на японеца.

Николай Атанасов в категория до 80  кг. взе 2-ро място с 2 победи над японец и американец. На финала падна от японец в много равностойна среща.

УС!

Отбора на БККФ се водеше от Сенсей Николай Рачев. Българските каратеки се прибират на 25 Юни.

 

Национален турнир за деца до 14 години, юноши и девойки младша, и старша възраст- гр. Велико Търново- 22 Юни 2013г..

Международен инструкториски семинар 2013На 22 Юни, се проведе турнира за юноши и девойки до 18 г.Организатор беше Българската Карате Киокушин Федерация и СК "Катана" - гр. Велико Търново. Съсезанието се проведе в спортна зала Васил Левски. Началото на Кантара е в 8ч, а състезанието ще бъде открито в 12ч.

 

 

Днес, 20 Юни група от състезатели и треньори замина на международния турнир по Шинкеншобу. Част от нашите бойци ще покажат и умения по ката..

 

 

 

 

 

Държавно първенство за деца до 12 години - гр. Ямбол - 19 Май 2013г..

На 19 Май, се проведе държавното първенство по кумите и ката за деца до 12 годишна възраст. Организатор беше Българската Карате Киокушин Федерация и СК "Киокушин" - гр. Ямбол. Съсезанието се проведе в спортна зала Дияна.

Участваха 180 състезатели от 23 клуба, като част от тях участваха и на Ката. Първенството се проведе на 3 татамита, като за съдийството се грижеха 20 съдии.

Специалните отличия са:

Кристиян Барбов - Русе - за най-техничен състезател при момчетата

Ива Петрова - В. Търново -з най- техничен състезател при момичетата

Жаклина Петева - за най-висок боен дух при момичетата

Ганчо Янев- Стара Загора за най-висок боен дух при момчетата

Георги Георгиев - ЯМБОЛ НАЙ-ДОБЪР СЪДИЯ

 

 

Купа Верея - 14 Април 2013г..

Международен инструкториски семинар 2013На 14 Април в град Стара Загора се проведе Купа Верея. Турнирът по карате киокушин прие участници от цялата страна - мъже и жени включително национални състезатели.
Както Сенсей Асен Асенов каза това е най-старият и непрекъсван турнир по киокушин в България.

В настоящия турнир участваха 55 състезателя от 18 клуба от цялата страна. При мъжете в категорията над 80кг битките бяха в абсолютна категория.

Купа Верея спечелиха Айщегюл Шен и Деян Братков. Отличие за най-добър съдия взе Иван Иванов от Самурай - Бургас. В първите места по медали се класираха отборите на СК Самурай - Бургас, Армеец - София и ТИМ - Варна.

Класирането в отделните категории е както следва:

ЖЕНИ - КАТЕГОРИЯ ( до 55 кг. )
1 Станислава Бойчева - Самурай - Бургас
2 Анна Маринова - Армеец - София
3 Велина Гудева - ТИМ - Варна

ЖЕНИ - КАТЕГОРИЯ ( над 55 кг. ) Международен инструкториски семинар 2013
1 Айшегюл Шен - Самурай - Бургас
2 Галина Йорданова - Катана - Велико Търново
3 Оксана Шкабарова - ТИМ - Варна

МЪЖЕ - КАТЕГОРИЯ ( до 60 кг.)
1 Дилян Николов - Самурай - Бургас
2 Александър Стефанов - Буши - до - Черноморец
3 Траян Тотев - Ипон - Русе
4 Николай - Ипон - Русе

МЪЖЕ - КАТЕГОРИЯ ( до 65 кг.)
1 Андрей Андреев - Самурай - Бургас
2 Димитър Димитров - Киокушин - Шумен
3 Петър Петров - Киокушин - Левски
4 Николай Начев - Ояма - Нови Пазар

МЪЖЕ - КАТЕГОРИЯ ( до 72 кг.)
1 Иван Команов - Ронин - Пловдив
2 Александър Петров - ТИМ - Варна
3 Георги Василев - ТИМ - Варна
4 Ивайло Никофоров - Ипон - Русе

МЪЖЕ - КАТЕГОРИЯ ( до 80 кг.)
1 Деян Братков - Армеец - София
2 Николай Йоргов - Армеец - София
3 Иван Иванов - Аскен - Стара Загора
4 Кристиян Стойнов - Аскен - Стара Загора

МЪЖЕ - КАТЕГОРИЯ ( тежка )
1 Стайко Стайков - Цунами - Чирпан
2 Атанас Иванов - Киокушин - Габрово
3 Дочо Димитров - Киокушин - Павликени
4 Тодор Тодоров - Академик - Свищов

МЪЖЕ - КАТЕГОРИЯ ( абсолютна )
1 Йордан Янев - ТИМ - Варна
2 Александър Команов - Ронин - Пловдив
3 Емил Сталев - Шампион - Първомай
4 Христо Георгиев - Армеец - София

 

 

 

 

 

 

 

Семинар в Япония и изпит за дан - 1-3 март 2013 г.

Българската Карате Киокушин Федерация участва на ежегодния международен инструкторски семинар на световната Киокушин Кан Федерация. Основни инструктори бяха Канчо Рояма, Фукуканчо Хирошиге, Сенсей Сун Ли, Шихан Оказаки и други японски майстори. През трите дена на тренировки се наблегна на Кихон, Ката, приложение на елементи от ката, Иккен и други. Инструкторския семинар завърши с изпит за дан, като от българския отбор всички участници се явиха за повишаване на степен.

 

Международен инструкториски семинар 2013

Всички българи издържаха изпита за черен колан и новите им степени съответно са:

Живко Андреев ---  3 Дан
Александър Петров --- 2 Дан
Александър Команов --- 2 Дан
Иван Команов  --- 2 Дан
Деян Братков --- 1 Дан
Христо Георгиев  --- 1 Дан
Александра Маринова  --- 1 Дан

 

Отворено първенство на Германия за деца, юноши младша и старша възраст - 9 Март 2013 г. в гр. Берлин

Международният състезаелен календар на БККФ бе открит с участието на отвореното първенство на Германия за деца, юноши младша и старша възраст. Българският отбор се завърна с 2 златни и 5 бронзови медала от Берлин, Германия.

Треньор на състезателите беше Сенсей Иван Иванов, а доктор на българския отбор беше Стоян Стаматов.

Медалистите са:

Радомир Кръстев - 1 място

Стелиян Петков - 1 място

Атанас Милчелиев - 3 място

Петър Петров - 3 място

Александър Стефанов - 3 място

Илиян Стребков - 3 място

Йордан Димитров - 3 място

 

 

Открихме новата 2013 със семинар за инструктори и съдии

Лагер за инструктори - София 2013

Новата 2013 година се откри със съдийски и инструкторски семинар в гр. София. Бяха обсъдени целите за новата година, календара и други организационни въпроси. Разбра се, че България ще е домакин на първото световно първенство по киокушин карате за всички федерации от семейството на Киокушин. Датата на самото състезание ще е 4-6 Октомври 2013 година в гр. София.

На семинара Сенсей Николай Рачев (национален представител за киокушин-кан за България) проведе тренировки за инструктори и съдии, които целяха да се уеднаквят техниките и да се обясни на какво ще се набляга на изпита за степен в края на месец Февруари. За удобство публикуваме критериите на които ще се набляга на изпита за степен:

КИХОН :
- санчин дачи - да не се стои на прави крака;
- киба дачи - кoлената сочат напред;
- тсуки - лакътят се движи прибран покрай ребрата и завършва изпънат в киме;
- гедан барай - също лакътят да не остава свит;
- при ритниците от фудо дачи кракът да се спуска без тропане;
- мае кеаге - опорният крак не се изправя по време на ритника; 
- йоко кеаге/гери - тялото да не се навежда настрани по време на ритника;
- при мае и маваши гери - предната ръка да не се сваля по време на ритника. 

ИДО ГЕЙКО : 
- при ходене в зенкуцу / кокуцу дачи петата на предния крак да не се мести предварително, а при фиксиране на позицията; 
- фиксирането на позицията да става едновременно с фиксирането на удара / блока.

КАТА : 
- същите забележки като при ИДО ГЕЙКО;
- при мавате да се използва пренасянето на тежестта едновременно с удара / блока.

При изпълнението на техниките погледът сочи в посока на удара / блока на нивото на очите.