С тежък изпит за повишаване на техническите степени и последващата традиционна обща тренировка на плажа бе сложен финала на 15-ия Международен лагер по карате киокушин на KWU и Българската карате киокушин федерация. В последния ден на лагера се проведе мащабен изпит, на който над 360 каратисти както от България, така и от Беларус показаха уменията си и трябваше да уверят компетентната изпитна комисия в способностите си.

5

2

Изпитната комисия беше в състав шихан Иво Каменов, 6-ти дан, председател на KWU Professional League и председател на Националната асоциация на бойните спортове (НАБС), шихан Асен Асенов, 6-ти дан, член на УС на БККФ, шихан Тихомир Атанасов, 5-ти дан, технически директор на БККФ, шихан Стоян Димов – 5-ти дан, изпълнителен директор на БККФ, както и националните треньори на отборите по киокушин на БККФ сенсей Захари Дамянов, 4-ти дан, който е абсолютен световен шампион по киокушин, и сенсей Петър Мартинов, 4-ти дан.

4

Изпитващите бяха много прецизни, като в продължителност на повече от 3 часа каратистите демонстрираха различни техники.

3

В края на изпита шихан Иво Каменов се обърна към треньорите и ръководители на клубове, които бяха сред изпитваните, с мотивираща реч. „Вие имате много отговорна задача, вие обучавате деца и децата взимат пример от вас и от вашата техника. Затова вие трябва да сте много стриктни в изпълнението на всяко движение и в своята техника“, каза шихан Иво Каменов.

Списък на всички, които защитиха степените си, вижте ТУК