За 15-а поредна година Камчия е домакин на най-голямото събитие в света на киокушин – Международния летен лагер по киокушин на Kyokushin World Union и на Българската Карате Киокушин Федерация. Той започна на 4 юли и ще продължи до 11 юли, като и тази година интересът към него е огромен и от цял свят. В 15-ото издание на лагера се включиха над 1200 участници от 29 държави, които благодарение на отбрани ментори – легендарни имена в бойните изкуства – спортистите ще задълбочават техническите си умения и майсторство.

 

Богата и разнообразна програма очаква всички участници, като едно от големите гвоздеи в нея бе Световната купа на KWU 2021, в която се включиха над 430 участника от 24 държави. Боевете се проведоха на 4 татамита едновременно и продължиха над 10 часа – вижте равносметката и шампионите от купата ТУК.

 

Всеки ден стотици каратисти се включват в сутрешните и следобедните тренировки по киокушин, водени от световни киокушин майстори, а в рамките на лагера са включени още практики по Иайдо, различни конференции и съдийски семинари, както и тренировъчни семинари на Професионалната лига на KWU, към които интересът е огромен. Инструктори в тях са К-1 легендите – световните шампиони в тежка категория на К-1 Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст, както и шихан Иво Каменов – председател на лигата и на Националната асоциация на бойните спортове в България, и шихан Александър Пичкунов – генерален секретар на лигата.

 

В рамките на лагера – на 8, 9 и 10 юли, ще се проведе и първото открито Европейско първенство на Професионалната лига. През първия ден, на 8 юли, ще се играят квалификационните срещи на първенството, а на 9 юли ще се играят полу-финалите.  Финалните срещи на първото по рода си Европейско първенство на Професионалната лига на KWU ще се играят на 10 юли на ринга на международното бойно шоу SENSHI, което също е част от програмата на лагера. На него ще разберем кои са и първите Европейски шампиони на Професионалната лига в категориите 70 кг, 75 кг, 80 кг, 85 кг, 90 кг, 90+ кг.

 

В SENSHI 9 и Европейското първенство участват състезатели от над 17 държави. Вижте и повече за лагера в цифри на снимките.
сторони-русс-1 english-countries-1 (1)